ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πεντέλη: Προκαταρκτική εξέταση για την άγρια κακοποίηση ηλικιωμένων από τον γιο τους

Πεντέλη: Προκαταρκτική εξέταση για την άγρια κακοποίηση ηλικιωμένων από τον γιο τους

Στο βίντεο εμφανίζεται ο γιος του ζευγαριού να κακοποιεί τους γονείς του απαιτώντας να του δώσουν χρήματα.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την άγρια κακοποίηση υπέργηρου ζευγαριού στην Πεντέλη. Η υπόθεση προέκυψε έπειτα από τη δημοσίευση βίντεο στην τηλεοπτική εκπομπή Live News.

Μάλιστα, χθες πρόσωπα από το περιβάλλον του ζευγαριού επισκέφθηκαν τον προϊσταμενο της Εισαγγελίας για να βεβαιώσουν προφορικώς ότι είναι αληθή όσα αποτυπώνονται στο βίντεο, που εμφανίζεται ο γιος του ζευγαριού να κακοποιεί τους γονείς του απαιτώντας να του δώσουν χρήματα.

Η παρέμβαση του κ. Ελευθεριάνου ήταν άμεση και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία ανατέθηκε στην εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη. Η εισαγγελική λειτουργός θα αναζητήσει τα αίτια του αδικήματος της ενδοοικογενειακής βίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει ζήτημα αυτόφωρης διαδικασίας αφού το περιστατικό που αποτυπώνεται στο βίντεο συνέβη τον Ιούνιο του 2022. Ανάλογα περιστατικά βίας φέρονται να έχουν συμβεί και πριν από τον Ιούνιο, για τα οποία μάλιστα είχε ενημερωθεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Η εισαγγελέας αναμένεται να αναζητήσει τις παλαιότερες καταγγελίες κι αν αυτές εκκρεμούν, θα συσχετιστούν με την καινούργια έρευνα.

Εφιάλτης δεκαετίας για τους δύο ηλικιωμένους

Μαρτυρίες αναφέρουν πως στις αρχές της εβδομάδας οι δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ έχοντας χτυπηθεί από την Ουκρανή νύφη τους. Ο γιος τους από την πλευρά του, φέρεται να έχει πάρει το ψυγείο έτσι ώστε οι δύο ηλικιωμένοι να μην τρώνε, ενώ τους έχει πάρει και τα τηλέφωνα για να μην επικοινωνούν. Φέρεται, επίσης, να έχει σπάσει και την πόρτα για να μπορεί να μπαινοβγαίνει χωρίς προβλήματα.

Συγγενείς αναφέρουν ότι ο 50χρονος ζητά χρήματα από τους γονείς του, έτσι ώστε να ζει τη δική του οικογένεια. Ακόμα και όταν οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να βοηθήσουν, ο 50χρονος επιμένει να τους ζητάει χρήματα, από την πενιχρή σύνταξη που έχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι έχει και έναν ακόμα γιο ο οποίος έχει κάνει κάποιες ενέργειες αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα έτσι ώστε να σταματήσει η φρίκη με τη βία κατά των ηλικιωμένων.

Σχετικές ειδήσεις