ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δημήτρης Λιγνάδης: Στις 17 Νοεμβρίου η δίκη του σκηνοθέτη σε δεύτερο βαθμό

Δημήτρης Λιγνάδης: Στις 17 Νοεμβρίου η δίκη του σκηνοθέτη σε δεύτερο βαθμό

Στις 17 Νοεμβρίου θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ο Δημήτρης Λιγνάδης που καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 12 ετών για δύο βιασμούς ανηλίκων, αλλά του χορηγήθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ο άλλοτε κραταιός άνδρας του θεάτρου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα αντιμετωπίσει εκτός από τα δυο θύματα για τα οποία καταδικάστηκε, και ένα τρίτο για το οποίο έχει αθωωθεί κατά πλειοψηφία, αφού ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελέα για το σκέλος αυτό.Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Βασιλική Χαλβά έκρινε ότι προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και την μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή ότι η πράξη έχει τελεστεί.

Η ίδια εισαγγελέας προχώρησε και στην άσκηση έφεσης για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάστηκε, καθώς θεώρησε ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δυο περιπτώσεις λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς του.

Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης έχει καταδικαστεί κατά πλειοψηφία, από το πρωτόδικο δικαστήριο για τους βιασμούς δύο 17χρονων το 2015. Ενός Αιγύπτιου που καταγγέλλει ότι βιάστηκε στην Επίδαυρο κι ενός Ουκρανού που είχαν γνωριστεί σε μπαρ και έμεινε για κάποιο διάστημα στο σπίτι του.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα αθώο τον Δημήτρη Λιγνάδη για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2018, ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε καν στο δικαστήριο, και κατά πλειοψηφία για τον βιασμό 16χρονου το 2011.

Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου κι ένας ακόμη δικαστής που μειοψήφησαν, είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να απαλλαγεί και για τις τέσσερεις πράξεις βιασμού που του αποδόθηκαν.