ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Δράκος των Εξαρχείων»: Εισαγγελική έρευνα για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του

«Δράκος των Εξαρχείων»: Εισαγγελική έρευνα για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του

Τι αναφέρει η επεξηγηματική ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Εφετείου Αθηνών για τον «δράκο των Εξαρχείων». 

Σε νέα… επεξηγηματική ανακοίνωση για την υπόθεση του αποκαλούμενου «δράκου των Εξαρχείων» προχώρησε αυτή τη φορά η Εισαγγελία του Εφετείου Αθηνών, που παρήγγειλε έρευνα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με το γιατί δεν υπήρξε κινητοποίηση όταν ο 23χρονος δεν τήρησε τους περιοριστικούς του όρους.

«Ο εν λόγω κατηγορούμενος κρατήθηκε προσωρινά και αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που έκρινε ότι συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης. Με το ίδιο βούλευμα τέθηκαν στον κατηγορουμένου οι όροι της υποχρέωσης διαμονής του στη δομή της Μαλακάσας και της εμφάνισής τους το ΑΤ της διαμονής του την 1η,10η και 20η ημέρα εκάστου μηνός» αναφέρει η ανακοίνωση.
Όπως εξηγεί η προϊσταμένη της εισαγγελίας εφετών Αθηνών Καλλιόπη Βαρδάκη «η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ενημέρωσε εγγράφως το αστυνομικό τμήμα, που όφειλε ο εν λόγω κρατούμενος να εμφανίζεται, κοινοποιώντας προς τούτο απόσπασμα του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών». Ωστόσο, η εισαγγελία εφετών -όπως αναφέρει- «δεν ενημερώθηκε ποτέ καθ’ οιονδήποτε τρόπο για τη μη τήρηση των όρων από τον κατηγορούμενο».

Η έρευνα θα εξετάσει το αν τελέστηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και εστάλη στο Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να ζητηθεί από το ΑΤ Ωρωπού κάθε έγγραφο που έχει στη διάθεσή του για την υπόθεση.

Πάντως, κατά την απολογία του σήμερα ο 23χρονος, ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται ούτε τις επιθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ούτε γιατί δεν εμφανιζόταν στο Αστυνομικό Τμήμα. «Ανοίξτε τις κάμερες για να αποδειχθεί ότι δεν έκανα τίποτα. Πηγαίνετε να ψάξετε σε άλλο πλανήτη για να βρείτε τους ενόχους» φέρεται, σύμφωνα με το συνήγορό του να υποστήριξε στην απολογία του.