ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Έμμας: Συγκλόνισε η μητέρα της - Θεώρησαν ότι τα τομάρια τους αξίζουν περισσότερο

Δίκη Έμμας: Συγκλόνισε η μητέρα της - Θεώρησαν ότι τα τομάρια τους αξίζουν περισσότερο

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη - Συγκλόνισαν τα όσα ανέφερε η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναβίωσαν την Πέμπτη οι στιγμές του θανάτου της 21χρονης Έμμας. Της φοιτήτριας, που βρέθηκε στην τρελή πορεία αυτοκινήτου στην Καμάρα, τον περσινό Νοέμβριο.

Συγκλόνισε η μητέρα της Έμμας

Η Έμμα «συνεχίζει να ζει μέσα από τα βίντεο και μέσα από τις αναμνήσεις μας», είπε αρχικά η μητέρα της 21χρονης.

«Το αυτοκίνητο πήγαινε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Αφού χτύπησε το παιδί έπεσε σε κάδους. Για να διαφύγει έκανε όπισθεν και τότε την ξαναπάτησε. Δεν θέλω να σκέφτομαι την εικόνα του παιδιού μου», είπε η μητέρα της Έμμας, η οποία έξω από το δικαστήριο μίλησε για τον 27χρονο οδηγό, που εγκατέλειψε την 21χρονη, αλλά και τη συνοδηγό φίλη του, που απαλλάχθηκε και δεν δικάζεται.

«Αυτοί οι δυο θεώρησαν ότι τα δικά τους τομάρια αξίζουν περισσότερο από τη ζωή του ανθρώπου που χτύπησαν. Προσπάθησαν να διαφύγουν, δεν προσπάθησαν να βοηθήσουν. Δεν θεωρώ ότι έχουν μετανιώσει για τίποτα. Η κατάθεση της συνοδηγού φυσικά και δεν με έπεισε. Δεν έχει πει καμία αλήθεια. Εξακολουθεί να θέλει να σώσει το τομάρι της», τόνισε χαρακτηριστικά η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας.

«Ευχαριστούμε τους δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Θεσσαλονίκης για την άδεια που έδωσαν να συνεχιστεί η δίκη», πρόσθεσε.

«Δεν κατάλαβα ότι την χτυπήσαμε»

Η 19χρονη συνοδηγός, στην κατάθεσή της ανέφερε για τη φονική παράσυρση: «Είδα έναν άνθρωπο στο παρμπρίζ ακριβώς στη δική μου πλευρά. Η κοπέλα πετάχτηκε κάτω. Δεν κατάλαβα ότι τη χτυπήσαμε κάνοντας όπισθεν».

«Ήμουν σε σοκ. Μου κράτησε το χέρι (ο οδηγός) και μου είπε «δώσε μου δυο λεπτά» περιέγραψε η μάρτυρας για τα πρώτα λεπτά μετά το δυστύχημα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ThessToday.

«Τον ήξερα δυο μήνες τον κατηγορούμενο. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε δεν το είχα ξανά δει. Εκείνη τη μέρα είχα ρεπό. Προσφέρθηκε να με κατεβάσει στο κέντρο. Οδηγούσε κανονικά. Το όχημα μου φάνηκε πειραγμένο από τον θόρυβο. Εγώ μιλούσα στο κινητό. Φρενάραμε απότομα και κατάλαβα το πίσω μέρος να φεύγει δεξιά και αριστερά. Εκεί έχασε τον έλεγχο» κατέθεσε.

Η δίκη για τον τραγικό θάνατο της 21χρονης Έμμας θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί.