ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δυστύχημα Τέμπη: «Όσοι φταίνε, θα πληρώσουν», λέει η Εισαγγελέας Κοβέσι

Δυστύχημα Τέμπη: «Όσοι φταίνε, θα πληρώσουν», λέει η Εισαγγελέας Κοβέσι

Τέμπη: Τι ανέφερε η Ευρωπαία Εισαγγελέας στο δεύετρο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στο Star

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Star της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέως, Λάουρας Κοβέσι παρουσιάστηκε στο αποψινό δελτίο ειδήεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Λάουρα Κοβέσι, είναι το πρόσωπο που διερευνά την επίμαχη σύμβαση 717 σε ευρωπαϊκό επίπεδο ζητά να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Η ίδια μιλώντας στο Star, αποκάλυψε τον τρόπο σκέψης της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει βύθισε στο πένθος τη χώρα μας.

«Η απάτη σκοτώνει... Είναι κάτι που επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων κάθε μέρα και πρέπει να παλέψουμε με αυτό. Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να ερευνούμε κάθε δυνητικό ύποπτο, όποιος και να είναι αυτός. Υπάρχει μια έρευνα σε εθνικό επίπεδο είμαστε σε επικοινωνία με τους Έλληνες εισαγγελείς, μοιραζόμαστε πληροφορίες», ανέφερε η κ. Κοβέσι.

«Όσοι φταίνε θα πληρώσουν»

Η Λάουρα Κοβέσι, που έχει χαρακτηριστεί ως «η τσαρίνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» για το έργο της καταπολέμησης της απάτης φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Όπως εξήγησε, θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί προκειμένου να βρει τους υπαίτιους για τη μη τήρηση της σύμβασης 717 και κατ' επέκταση όλους όσοι ευθύνονται για την τραγωδία στα Τέμπη. Έχοντας μπροστά τις φωτογραφίες των 57 θυμάτων λέει «πρέπει να πληρώσουν».

Η Κομισιόν έχει τα όργανα για να συζητήσει με τις διεθνείς αρχές και να φέρει την έρευνα εις πέρας. Η κ. Κοβέσι ζητά αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να μπορεί να ελέγξει υπουργούς και πρώην υπουργούς.

Η Λάουρα Κοβέσι για την έρευνες στην Ελλάδα

«Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι έρευνες για ΦΠΑ και το επίπεδο της ζημιάς μόνο σε αυτές τις έρευνες είναι πάνω από 400 εκατομμύρια, για την ακρίβεια πάνω απο 440 εκατομμύρια ευρώ», λέει και τονίζει ότι είναι ικανοποιημένη από τις ελληνικές Αρχές. «Έχουμε καλή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Φυσικά υπάρχει χώρος για να βελτιώσουμε πράγματα».

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο μέρος της συνέντευξης της Λάουρα Κοβέσι στο STAR

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατέθεσε η οικογένεια του Γεράσιμου

Δημήτρης Μαρκόπουλος για Τέμπη: «Βλέπαμε το υλικό στην Εξεταστική και δακρύζαμε»

Τέμπη: «Μήνυση κατά παντός υπευθύνου», λέει ο δικηγόρος του μόνου επιζώντα του πρώτου βαγονιού