ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωπαία Εισαγγελέας για την σιδηροδρομική τραγωδία: «Αν η 717 ολοκληρωνόταν, δε θα είχαμε Τέμπη»

Ευρωπαία Εισαγγελέας για την σιδηροδρομική τραγωδία: «Αν η 717 ολοκληρωνόταν, δε θα είχαμε Τέμπη»
AP photo

Τέμπη: Η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι ζητά την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης (13/3) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την υπόθεση των Τεμπών.

Όπως σημείωσε η κ. Κοβέσι, είδε φωτογραφίες από τα θύματα της τραγωδίας, συγκινήθηκε και υποσχέθηκε στους συγγενείς τους ότι θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθούν οι ψυχές τους. Παράλληλα η Ευρωπαία Εισαγγελέας, ζήτησε αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διότι όπως λέει, θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι' αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν. Δεν είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε αυτό. Δεν είμαστε οι νομοθέτες», τόνισε η κ Κοβέσι απευθυνόμενη δημοσιογράφος του Star.

«Αν το έργο της 717 είχε ολοκληρωθεί, δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα»

«Αν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως και όπως έπρεπε, αυτό δεν θα είχε συμβεί», σημείωσε αναφερόμενη στην σύμβαση 717 η κ. Κοβέσι.

«Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς επ' αυτής της υπόθεσης. Ερευνούμε μόνο τα κομμάτια που συνδέονται με το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαικά χρήματα σ' αυτά τα projects», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Το ψήφισμα της κ. Καρυστιανού

Φυσικά, η Λάουρα Κοβέσι ρωτήθηκε και για το ψήφισμα της κ. Καρυστιανού που στο διαδίκτυο συγκεντρώνει 1.300.000 υπογραφές από ανθρώπους που επιθυμούν την άρση ασυλίας υπουργών στην Ελλάδα.

«Υπόσχομαι στους συγγενείς ότι θα κάνω τα πάντα», λέει χαρακτηριστικά.

«Ειλικρινά τους ενθαρρύνω να μην τα παρατήσουν μέχρι να δικαιωθούν. Να μην τα παρατήσουν από το να βρουν την αλήθεια. Δεν έχω λόγια για να τους πω γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. Αλλά ως Εισαγγελέας, τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Πολύ νέοι και αθώοι... Δεν υπάρχουν λόγια... Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτήν την τραγωδία. Αυτό το δράμα».

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star:

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Νέα μήνυση από τον δικηγόρο του Γεράσιμου για διερεύνηση πολιτικών και ποινικών ευθυνών

Εισαγγελία του Αρείου Πάγου: Τι λέει για το πόρισμα που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη

Τέμπη: Έρευνα για κακουργηματική απάτη από υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ που χειρίστηκαν τη σύμβαση 717