ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σεπόλια: Εκτός φυλακής όλοι οι κατηγορούμενοι για τη 12χρονη πλην του Μίχου και του «Μιχάλη»

Σεπόλια: Εκτός φυλακής όλοι οι κατηγορούμενοι για τη 12χρονη πλην του Μίχου και του «Μιχάλη»

Σεπόλια: Τίτλοι τέλους στην πολύκροτη υπόθεση, ωστόσο εκκρεμούν ακόμα οι εφέσεις κάποιων εκ των κατηγορουμένων.

Αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης σε 17 εκ των 20 κατηγορουμένων στην υποθεση του Κολωνού, χορήγησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ριχνοντας τίτλους τέλους στην πολύκροτη δίκη.

Στη φυλακή θα παραμείνουν τελικά μόνο ο Ηλία Μίχος και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», ενώ άμεσα θα αποφυλακιστεί η μητέρα της ανήλικης.

Σε όσους δόθηκε αναστολή μέχρι την έφεση επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (κατά περίσταση απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και εμφανιση σε ΑΤ) και σε καποιους χρηματικές εγγυήσεις.

Σημειώνεται, πως στον Ηλία Μίχο επιβλήθηκε χρηματική ποινή 4.100 ευρώ, ενώ στον μαστροπό «Μιχάλη» 2.200 ευρώ.

Ισόβια για τον Μίχο

Λίγο νωρίτερα, σε ισόβια κάθειρξη και 41 χρόνια καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Ηλίας Μίχος, κεντρικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τα Σεπόλια, αφού προηγουμένως δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Τακτικοί και λαϊκοί δικαστές επέβαλαν στον βασικό κατηγορούμενο την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή και για τη μαστροπεία, την πορνογραφία και την κατάχρηση της ανήλικης καταδικάζοντας τον σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για κάθε πράξη με εκτιτέα τα 20 έτη.

Οι δικαστές επέβαλλαν στη μητέρα της 12χρονης ποινή 20 μηνών για το πλημμέλημα της εκβίασης και πλέον θα οδηγηθεί εκτός φυλακής.

Ποινή κάθειρξης 12 ετών για κάθε πράξη επιβλήθηκε στον αποκαλούμενο «Μιχάλη», ενώ στους καταδικασθέντες ως «πελάτες» το δικαστήριο επέβαλλε ποινές από 13 μήνες έως 7 χρόνια.

Η δίκη συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών για τη συγχώνευση των ποινών και η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις και την απόφαση επί των αναστολών των ποινών.

Το δικαστήριο υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση απέρριψε ομόφωνα τα ελαφρυντικά για τον Ηλία Μίχο, οδηγώντας τον στην ισόβια κάθειρξη, ενώ δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά ούτε στον περιβοητο «Μιχάλη», με ομόφωνη απόφασή του. Με πλειοψηφία 6-1 δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό ούτε στη μητέρα της 12χρονης. Παρόλαυτα, καθώς έχει καταδικαστεί για το πλημμέλημα της εκβίασης, η αποφυλάκισή της θα είναι άμεση.

Σχετικά με τους αποκαλούμενους «πελάτες» αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, που σημαίνει μειωμένη ποινή.

Αναστολή μεχρι την έφεση για τους 17 προτείνει η εισαγγελέας

Την αναστολή των ποινών μέχρι την εκδίκαση της έφεσης πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας για 15 από τους καταδικασθέντες για τα ραντεβού της φρίκης με το 12χρονο κορίτσι και για 2 πρόσωπα που καταδικάστηκαν για πορνογραφία.

Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την πρόταση, στη φυλακή θα βρεθούν μόνο ο Ηλίας Μίχος και ο μαστροπός «Μιχάλης», ενώ όλοι οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για την σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης, θα βρεθούν εκτός φυλακής.

Ο δικηγόρος του Ηλία Μίχου, Βασίλης Χρονόπουλος, δήλωσε στο MEGA ότι θα ασκήσουν έφεση, και πως ισχύει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας, ενώ σημείωσε «ούτε βίασε, ούτε μαστροπός είναι».

Σύμφωνα με μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, «Το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου είναι το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει γι’ αυτό δεν πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους».

Αίσθηση προκάλεσε σύμφωνα και με τον τηλεοπτικό σταθμό η εισήγηση της Εισαγγελέως, η οποία είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν πρότεινε την αθώωση του Ηλία Μίχου για το αδίκημα του βιασμού και της μαστροπείας και τώρα εισηγείται να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό επί της καταδίκης του.

Οι δικηγόροι των καταδικασθέντων αναμένεται να δώσουν μάχη για να πάρουν την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής, ενώ στο MEGA μίλησε η Βάσω Πανταζή, δικηγόρος δύο εκ των κατηγορούμενων στην υπόθεση, η οποία εξήγησε ότι «Οι ποινές που προβλέπονται για τις γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής κυμαίνεται από 1 έως 6 έτη κάθειρξης. Η εισαγγελέας είχε προτείνει τα έξι χρόνια. Το διάστημα έχει να κάνει και με το Εφετείο. Ο νόμος προβλέπει έκτιση 3/5 της ποινής».

Σχετικές ειδήσεις