ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σεπόλια: Κανένα ελαφρυντικό στον Ηλία Μίχο

Σεπόλια: Κανένα ελαφρυντικό στον Ηλία Μίχο

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά ούτε στη μητέρα της 12χρονης 

Στην ομόφωνη απόρριψη ελαφρυντικών στον Ηλία Μίχο προχώρησε το δικαστήριο, ενώ δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό ούτε στη μητέρα της 12χρονης, κατά πλειοψηφία 6-1.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα και την αναγνώριση ελαφρυντικών και στον «Μιχάλη», ενώ σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους καταδικασθέντες, τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Η έδρα τάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως, Ελένης Νικολού, η οποία είχε ζητήσει να απορριφθούν τα ελαφρυντικά που αιτήθηκε ο Ηλιάς Μίχος, λόγω των ειδεχθών πράξεων, για τις οποίες καταδικάστηκε, ενώ ζήτησε να απορριφθούν τα ελαφρυντικά και για την μητέρα της ανήλικης, η οποία έχει καταδικαστεί για πλημμεληματική εκβίαση. Η εισαγγελέας μάλιστα έκανε λόγο για «απαξία της πράξης της εκβίασης».

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά ούτε στον αποκαλούμενο «Μιχάλη», ενώ φέρεται να υπογράμμισε ότι η 37χρονη κατηγορούμενη έχει επιδείξει σοβαρή παραμέληση στο 12χρονο παιδί της, και κατά την άποψή της δεν πρέπει να της αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Η κυρία Νικολού πρότεινε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου μόνο σε όσους κατηγορούμενους «πελάτες» κατηγορούνται για πράξη που έγινε μία φορά, ενώ ζήτησε την απόρριψη ελαφρυντικών για όσους έχουν κάνει πράξεις κατ' εξακολούθηση.

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει επίσης να μην ανγνωριστεί σε κανέναν καταδικασθέντα το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ πρότεινε να δοθεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας σε κατηγορούμενο που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Αντιμέτωπος με τα ισόβια ο Ηλίας Μίχος

Ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη καθώς και για πορνογραφία ανηλίκου και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ο 55χρονος ιδιοκτήτης mini market καταδικάστηκε για μαστροπεία, αλλά αθωώθηκε για το αδίκημα της εμπορίας ανηλίκου. Πλέον αντιμετωπίζει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, μετά την καταδίκη του για βιασμό ανηλίκου.

Οι ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις προτάσεις της εισαγγελέως.