ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σεπόλια: Κανένα ελαφρυντικό για τον Μίχο - Η πρόταση της εισαγγελέως

Σεπόλια: Κανένα ελαφρυντικό για τον Μίχο - Η πρόταση της εισαγγελέως
Eurokinissi

Σεπόλια: Απόρριψη όλων το ελαφρυντικών για Μίχο και μητέρα για την υπόθεση της 12χρονης προτείνει η εισαγγελέας

Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά που αιτήθηκε ο Ηλίας Μίχος λόγω των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε ζητά η εισαγγελέας Ελένη Νικολού στην πρόταση της προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Με την ίδια πρόταση ζητά να απορριφθούν τα ελαφρυντικά και για τη μητέρα της 12χρονης, που έχει καταδικαστεί για πλημμεληματική εκβίαση, με την εισαγγελέα να κάνει λόγο για «απαξία της πράξης της εκβίασης».

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό ούτε στον αποκαλούμενο «Μιχάλη».

Επίσης φέρεται να υπογράμμισε πως η 37χρονη κατηγορούμενη έχει επίδειξη σοβαρή παραμέληση στο 12χρονη παιδί της και κατά την άποψη της δεν πρέπει να της αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Η εισαγγελέας πρότεινε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου μόνο σε όσους κατηγορούμενους ως «πελάτες», κατηγορούνται για πράξη που έγινε μια φορά, ενώ ζήτησε την απόρριψη ελαφρυντικών για όσους έχουν κάνει πράξεις κατ’ εξακολούθηση.

Επιπλέον, η κ. Νικολού ζήτησε να μην αναγνωριστεί σε κανένα καταδικασθέντα το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ πρότεινε να δοθεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας σε κατηγορούμενο που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Ταραχοπούλου: «Είναι δυνατό παιδί, πρέπει να κάνει μία επανεκκίνηση στη ζωή της»

Νωρίτερα σήμερα για την αθώωση της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, που η υπόθεσή της συγκλόνισε το πανελλήνιο, μίλησε η δικηγόρος του παιδιού, κυρία Ασπασία Ταραχοπούλου.

«Το τεκμήριο αθωότητας δεν ισχύει για τον κατηγορούμενο, γιατί ήδη υπάρχει μία καταδικαστική απόφαση σε βάρος του», ανέφερε η κυρία Ταραχοπούλου στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με την αθώωση της μητέρας της 12χρονης, η κ. Ταραχοπούλου υποστήριξε ότι «η μητέρα περίμενε αυτή την απόφαση, από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι είναι αθώα. Πιστεύει στην αθωότητά της, το φώναζε από την πρώτη στιγμή».

Ερωτηθείσα για την επικοινωνία που είχε με τη 12χρονη, η κ. Ταραχοπούλου απάντησε ότι «είναι πολύ χαρούμενη, ευτυχισμένη και περιμένει να δει τη μαμά της. Θέλει να τη δει, να την αγκαλιάσει που της το έχουν στερήσει για 18 μήνες».

«Είναι δυνατό παιδί, πρέπει να κάνει μία επανεκκίνηση στη ζωή της. Είναι πολύ καλή μαθήτρια στο σχολείο» πρόσθεσε και σημείωσε ότι η 12χρονη και ο αδελφός της βρίσκονται με τη θεία τους, ενώ τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της οικογένειας είναι με τη γιαγιά τους.

Σχετικές ειδήσεις