ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μαρία Τζομπανάκη: «Εγώ ήρθα εδώ σαν άνθρωπος - Δε θέλω να φερθώ σαν ζώο!»

Μαρία Τσομπανάκη
Κατά την άφιξή της στα δικαστήρια για να κατεθέσει
screenshot

Η πρωταγωνίστρια του Σασμού βρέθηκε στο πλευρό του κατηγορούμενου για βιασμό σκηνοθέτη

Για έναν καλό άνθρωπο και συνεργάτη έκανε λόγο στην κατάθεση της, η πρωταγωνίστρια του Σασμού Μαρία Τζομπανάκη, αναφερόμενη στον κατηγορούμενο πρώην σκηνοθέτη του Σασμού Κώστα Κωστόπουλο που κατηγορείται για βιασμό.

«Ο άνθρωπος ήταν κατάπληκτος όταν έμαθε για την καταγγελία! Είναι πολύ σοβαρό αυτό. Είναι συνεργάτης δεν είναι φίλος μου. Πάντα μου έκανε εντύπωση πόσο βοηθούσε. Η εντύπωση μου από το 2001 ήταν πως ήταν πολύ καλός στη δουλειά του, πολύ καλός άνθρωπος» ανέφερε στην κατάθεση της, η ηθοποιός.

Πρόεδρος: Εκμεταλλευόταν τη θέση του;

Τζομπανάκη: Ποια θέση του; Έχουμε casting director.

Πρόεδρος: Η καταγγελία της κοπέλας;

Τζομπανάκη: Δε θέλω να μιλήσω για μια γυναίκα που ήρθε κι έκανε καταγγελία. Δεν ξέρω τι έχει περάσει στη ζωή της. Ήρθε εδώ και ορκίστηκε κι εγώ δε θα μιλήσω εναντίον καμίας γυναίκας. Εγώ ήρθα εδώ να μιλήσω για τον Κωστόπουλο.

Θα εκπλαγώ αν ακούσω ότι συνάδελφοι μου τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Έχω δώσει όρκο και ήρθα να καταθέσω όσα γνωρίζω για τον ίδιο.

Υποστ. Κατηγορίας: Αν σας έλεγα για τις περιπέτειες του κ. Κωστόπουλου;

Τζομπανάκη: Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει κουμάντο στο κρεβάτι του.

Υποστ. Κατηγορίας: Αυτή είναι η ηθική σας προσέγγιση στη ζωή…

Τζομπανάκη: Το ποια είμαι και το ποια είναι η κοινωνική μου ταυτότητα φαίνεται από το παιδί μου. Σε εσάς μιλάω! Εμείς στην Κρήτη λέμε «στο αδύναμο άλογο κολλάνε η αλογόμυγες».

Λίγο αργότερα δημιουργήθηκε ένταση σχετικά με ένα ισχυρισμό του Σπύρου Μπιμπίλα ότι τον κάλεσε η Μαρία Τζομπανάκη να τον ρωτήσει για τον σκηνοθέτη. «Δεν είχα μιλήσει με το Μπιμπίλα για να ρωτήσω αν θα κλείσω για τη δουλειά. Ένα χρόνο μετά τον πήρα όταν μάθαμε για τις καταγγελίες γιατί έπεσα από τα σύννεφα. Του λέω εμένα γιατί δεν μου έχει συμβεί ποτέ; Και μου απάντησε «Μαρία μου εσύ είσαι δυναμική, δεν είναι εύκολο να το κάνει κάποιος σε σένα». Αυτά είπαμε ένα χρόνο μετά, όχι το 2020. Δεν τον πήρα ποτέ να ρωτήσω για το αν θα δουλέψω».

Δημιουργήθηκε ένταση με το δικηγόρο της υποστήριξης κατηγορίας με τη Μαρία Τζομπανάκη να αντιδρά: «Εγώ ήρθα εδώ σαν άνθρωπος. Δε θέλω να φερθώ σαν ζώο. Ήρθα να δώσω μια κατάθεση». Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο χώρος έχει αποβάλλει τον Κώστα Κωστόπουλο, η μάρτυρας απάντησε: «Έχει καταδικαστεί ο άνθρωπος; Έχει χάσει το ταλέντο του; Κανένας δεν τον έχει διώξει!».

Προς υποστήριξη του Κώστα Κωστοπουλου κατέθεσε και η τραγουδίστρια Ιρένε Τροστ, φίλη του σκηνοθέτη. «Την κυρία Αθανασοπούλου τη γνώρισα ένα βράδυ μετά το θέατρο. Πολύ φιλικό κλίμα από τη μια και από την άλλη πλευρά. Σαν γυναίκα θα μιλήσω, όταν κάποιος σε έχει βιάσει ένα χρόνο πριν είναι οξύμωρο να βγαίνεις με το βιαστή σου…Με το ζόρι δεν βγαίνει φωτογραφία…» είπε.

Εισαγγελέας: Ο κατηγορούμενος ασχολήθηκε μαζί σας; Νιώσατε να σας φλερτάρει;

Μάρτυρας: Ποτέ. Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία.

Εισαγγελέας: Αποκλείεται να σας παρέσυρε σε νυχτερινό μαγαζί και να χρησιμοποίησε τη μέθοδο της ύπνωσης;

Μάρτυρας: Όχι τον γνωρίζω δεν μου βγάζει κάτι τέτοιο. Δεν έχω τέτοιο δείγμα.

Υπ. Κατηγορίας: Αυτές τις κύριες που δεν τις γνωρίζετε, τις θεωρείτε ικανές να πουν τέτοια ψέματα;

Μάρτυρας: Αν είχα βιαστεί θα το είχα καταγγείλει κατευθείαν! Το σθένος το βρίσκεις μετά από δέκα χρόνια; Εγώ δεν πιστεύω ότι εκείνος λέει ψέματα. Για αυτό είμαι εδώ.