ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αλεξανδρούπολη: Σήμερα το δικαστήριο για τον καθηγητή που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτρια

Αλεξανδρούπολη: Σήμερα το δικαστήριο για τον καθηγητή που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτρια

Σήμερα η δίκη για τον καθηγητή Λυκείου της Αλεξανδρούπολης που έχει κατηγορηθεί για ασέλγεια.

Σήμερα, Πέμπτη (11/3), θα πραγματοποιηθεί η δίκη για τον καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας του 3ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης. Ο άνδρας αρνείται κάθε κατηγορία της μαθήτριας, λέγοντας πως είχε πάει στο τμήμα για καταγγελία και βρέθηκε να έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο εκπαιδευτικός βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 8 Απριλίου στο προαύλιο του Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη. Φέρεται να προσπάθησε επανειλημμένα να πλησιάσει την 16χρονη μαθήτρια, η οποία εμφανώς τρομαγμένη ενημέρωσε τη διευθύντριά της για το συμβάν.

Να σημειωθεί ο ο άνδρας είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος μέχρι να γίνει εκδικαστεί η υπόθεσή του με τον όρο να μην πλησιάζει το Λύκειο.

ΕΔΕ για τον καθηγητή

Ενοχλημένη με την συμπεριφορά του καθηγητή βιολογίας από την Αλεξανδρούπολη και τις αντιδράσεις του στις κάμερες και τους δημοσιογράφους δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, η οποία μίλησε για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο.

Όπως είπε η υφυπουργός στο MEGA, δεν προκύπτει πως ο καθηγητής έχει περάσει αξιολόγηση, ενώ επικαλέστηκε την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου εξηγώντας ότι η διευθύντρια του σχολείου, στις 27 Μαρτίου απευθύνθηκε με έγγραφο στη διεύθυνση εκπαίδευσης, όπου ανέφερε αποκλίνουσα συμπεριφορά του καθηγητή και μάλιστα την ίδια ημέρα του απαγόρευσε και την είσοδο στην τάξη.