ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταδικάστηκε οδηγός που παρέσυρε μαθητή

Καταδικάστηκε οδηγός που παρέσυρε μαθητή

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κάθισε την Παρασκευή ένα 63χρονος από την Φθιώτιδα, ο οποίος το καλοκαίρι του 2010 χτύπησε με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε σοβαρά με κίνδυνο να χάσει τη ζωή του έναν ανήλικο μαθητή.

Ο 63χρονος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο το οποίο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή για την κατηγορία της σωματικής βλάβης εξ’ αμελείας και τον έκρινε αθώο για την κατηγορία της εγκατάλειψης τροχαίου.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 6 Αυγούστου 2010 στις 4.10 το απόγευμα στο Παραδείσι της Ρόδου στην Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Ο 63χρονος κινούνταν με το αυτοκίνητό του από την Κάμειρο προς Ρόδο ενώ ο ανήλικος μαθητής κινούνταν με το δίκυκλό του προ το φροντιστήριο ξένων γλωσσών που βρίσκεται στο κέντρο του Παραδεισίου όπου είχε μάθημα.

Λίγα λεπτά πριν να σταθμεύσει το όχημα του ο ανήλικος, το αυτοκίνητο του 63χρονου ξέφυγε από την πορεία του μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με το δίκυκλο του μαθητή. Μάλιστα ο 63χρονος σύμφωνα με το κατηγορητήριο φερόταν να έχει συνεχίσει την πορεία του, για τουλάχιστον 100 μέτρα και έπειτα να αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί οπότε και σταμάτησε.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο (τότε) ανήλικος μαθητής στο κεφάλι, στο πόδι και σε άλλα σημεία με κυριότερο τραύμα το πρώτο, από το οποίο κινδύνευσε η ζωή του, αφού οι γιατροί στο νοσοκομείο της Ρόδου είχαν δηλώσει στην οικογένεια του ότι υπήρχε πιθανότητα να μην τα καταφέρει. Ο νεαρός υπεβλήθη έκτοτε σε αρκετές εγχειρίσεις αλλά τέσσερα χρόνια μετά αντιμετωπίζει ακόμη καθώς απαιτείται να υποβληθεί και σε άλλη εγχείριση στο κεφάλι.

Η δίκη έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα αφού δεν έλειψαν μέχρι και τα μικροεπεισόδια μεταξύ της οικογενείας του ανηλίκου μαθητή και του 63χρονου. Μάλιστα κατά τη διακοπή του δικαστηρίου χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης προκειμένου να συγκρατήσουν τον νεαρό – θύμα του τροχαίου ο οποίος αντέδρασε έντονα στα όσα ο 63χρονος είχε αναφέρει για τις συνθήκες τους ατυχήματος και την οικογένειά του.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 63χρονο για την κατηγορία της σωματικής βλάβης εξ’ αμελείας για την οποία και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 20 μηνών με αναστολή.

Πηγή: rodiaki.gr

Σχετικές ειδήσεις