ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έρχεται το Οικογενειακό Δικαστήριο

Έρχεται το Οικογενειακό Δικαστήριο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ίδρυση Οικογενειακού Δικαστηρίου που θα απαρτίζεται αποκλειστικά από εξειδικευμένους δικαστές, με την υποστήριξη επιστημονικού προσωπικού. και θα εκδικάζει υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων κ.α.

Οι δικαστές θα απασχολούνται αποκλειστικά για πέντε χρόνια με τέτοιες υποθέσεις, ενώ οι αποφάσεις του Οικογενειακού Δικαστηρίου θα υπόκεινται σε ένδικα μέσα (έφεση) που θα εξετάζεται σε δευτεροβάθμιο Οικογενειακό Δικαστήριο.

Σε ανοικτή συζήτηση του τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, με θέμα «Σύγχρονες μεταρρυθμίσεις Οικογενειακού Δικαίου» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλας Κανελλόπουλος ανέφερε ότι έρχονται «χειρουργικές επεμβάσεις» στον τομέα του Οικογενειακού Δικαίου.

Γονείς και παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε σωστή ενημέρωση από οικογενειακούς συμβούλους, παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και επιμελητές ανηλίκων. Η αρχή θα γίνει με τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής απόπειρας επίλυσης μέσω ειδικής οικογενειακής διαμεσολάβησης.

Σε περίπτωση αποτυχίας της διαμεσολάβησης θα ακολουθεί η εισαγωγή της υπόθεσης στο Οικογενειακό Δικαστήριο, το οποίο είναι μονομελές όργανο.

Σχετικές ειδήσεις