ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποφυλακίστηκε ο Μπούκουρας

Αποφυλακίστηκε ο Μπούκουρας

Ελεύθερος χωρίς συνοδεία και χειροπέδες θα μεταβεί στη Βουλή το απόγευμα ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, καθώς πριν από λίγο το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμά του αποφάσισε να μην παρατείνει την προσωρινή κράτησή του για την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής».

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της πρώτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, οι δικαστές ξεκλείδωσαν τη βαριά πόρτα της φυλακής για τον Στάθη Μπούκουρα με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 10.000 ευρώ , της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα. Είχε προηγηθεί ανάλογη εισαγγελική πρόταση προς τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου. Στην κρίση των δικαστικών λειτουργών μέτρησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος έχει αποκηρύξει την "εγκληματική δράση" της Χρυσής Αυγής και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι δεν ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Με αφορμή την απόφαση αυτή η δικηγόρος του Βάσω Πανταζή δήλωσε «Το Συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμα του, την μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κ. Μπούκουρα, δεχόμενο ότι ο κ Μπούκουρας, μετά την ουσιαστική αποχώρηση του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητας του».

Σχετικές ειδήσεις