ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Θέμα παραγραφής των αδικημάτων έθεσε ο Αλιβιζάτος

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Θέμα παραγραφής των αδικημάτων έθεσε ο Αλιβιζάτος

Θέμα παραγραφής των αδικημάτων που αποδίδονται στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου έθεσε καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τον μάρτυρα, ωστόσο η εισαγγελέας επισήμανε ότι το θέμα δεν έχει λήξει γιατί δεν έχει επιληφθεί το δικαστήριο.

Ο μάρτυρας πρόσθεσε πως δεν υπήρχε η στενή συγγενική σχέση με τις εξαδέλφες του. Ήταν αδιάφορες. Ήταν ευφυής άνθρωπος είπε για τον κατηγορούμενο ,πήρε ρίσκα στη ζωή του. «Δεν μου δίνει την εντύπωση ότι θα έκανε αυτή τη βλακεία ρισκάροντας το μέλλον του».

O κ. Αλιβιζάτος, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ανέλυσε την άποψή του ότι τα αδικήματα του πρώην υπουργού έχουν παραγραφεί, αναφερόμενος στις συνταγματικές διατάξεις.

Ο κ. Αλιβιζάτος έδωσε την ερμηνεία ότι παρεκάμφη ο σκόπελος της παραγραφής για να πραγματωθεί η «ανάγκη για κάθαρση».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ο οποίος τόνισε «ότι η κάθαρση έχει πολιτικό πρόσημο και δεν αφορά το δικαστήριο με την έννοια που τίθεται δημόσια η έννοια της κάθαρσης».

Ο κ. Αλιβιζάτος κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στηλίτευσε τις συνταγματικές διατάξεις για την ποινική δίωξη των υπουργών, τονίζοντας ότι αποτελεί πανευρωπαϊκή πατέντα.

Η δίκη διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη 3 Μαρτίου.

Σχετικές ειδήσεις