ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Bαριές» καμπάνες σε Βλαστό και ακόμη δύο για τη βόμβα στη Μανδηλαρά

«Bαριές» καμπάνες σε Βλαστό και ακόμη δύο για τη βόμβα στη Μανδηλαρά

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (5/3/2015) η εκδίκαση της υπόθεσης της βομβιστικής επίθεσης σε πολυκατοικία της οδού Μανδηλαρά, με κατηγορούμενους τον Παναγιώτη Βλαστό και ακόμη δύο άτομα.

Ο Π. Βλαστός καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε 26,5 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία για την έκρηξη και την πρόκληση φθορών, ο δεύτερος κατηγορούμενος σε 30,5 χρόνια για κατοχή εκρηκτικής ύλης, έκρηξη και φθορές και ο τρίτος σε 6 χρόνια και 92 μήνες.Για τον τελευταίο κατηγορούμενο, από το δικαστήριο αποφασίστηκε ότι η έφεση που είχε υποβάλει έχει αναστέλλουσα δύναμη, με πλειοψηφία 4 προς τρία. Έτσι, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Βλαστός, εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από πληρεξούσιο δικηγόρο, γιατί συνεχιζόταν και σήμερα η απολογία του, για την υπόθεση των εκβιασμών, στον ανακριτή Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη είχε λάβει χώρα τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου του 2013 στο κέντρο της Λάρισας, επί της οδού Μανδηλαρά, σε πολυκατοικία όπου διέμενε εισαγγελική λειτουργός η οποία είχε αναλάβει την έρευνα για την απόπειρα απόδρασής του με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων τον Φεβρουάριο 2013.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις