ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απολογείται σήμερα Παρασκευή ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος

Απολογείται σήμερα Παρασκευή ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος

Στην ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη θα οδηγηθεί σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος είχε πάρει την περασμένη Τρίτη σχετική προθεσμία.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε συλληφθεί στις 28 Σεπτεμβρίου με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τα αδικήματα αφορούν μίζα ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ από off shore εταιρεία η οποία φέρεται να ανήκει στον επιχειρηματία με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.

Η σύλληψή του αποφασίστηκε μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας μέσω δικαστικής συνδρομής και σχετίζονται με μίζες προς τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κ. Λιακουνάκου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος εμπλέκεται και κατηγορείται και σε άλλα δύο εξοπλιστικά που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών, την αγορά των αρμάτων Leopard και το λεγόμενο ηλεκτρονικό πόλεμο.

Σε ανακοίνωσή του την Τρίτη 29/9, ο Θωμάς Λιακουνάκος, δήλωσε αθώος, επισημαίνοντας πόσο συνεπής φορολογούμενος πολίτης είναι αφού, όπως υποστηρίζει, μόνο την τελευταία 15ετία προσωπικά ο ίδιος όπως και οι εταιρείες συμφερόντων του έχουν καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο φόρους ύψους 155 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή άφησε αιχμές για τον τρόπο που επελέγη, όπως λέει, αυτή η πρακτική βεβιασμένης απολογίας του.

Σχετικές ειδήσεις