ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος

Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος

Σε γραμμή πλήρους άρνησης κινείται ο γνωστός επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας (28/09/2015) μετά από την έκδοση σχετικού εντάλματος σύλληψης από την ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη, που χειρίζεται υποθέσεις διακίνησης μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα επιχειρηματίας, ο οποίος πρόκειται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής ενώπιον της ανακρίτριας μετά την προθεσμία που έλαβε, με σχετική ανακοίνωσή του που διάμεινε στα ΜΜΕ δηλώνει παντελώς αθώος.

Μάλιστα, επισημαίνει πόσο συνεπής φορολογούμενος πολίτης είναι αφού, όπως υποστηρίζει, μόνο την τελευταία 15ετία προσωπικά ο ίδιος όπως και οι εταιρείες συμφερόντων του έχουν καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο φόρους ύψους 155 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή αφήνει αιχμές για τον τρόπο που επελέγη, όπως λέει, αυτή η πρακτική βεβιασμένης απολογίας του.

Ωστόσο δηλώνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία όπως εκτιμά θα αγνοήσει τις διάφορες Κασσάνδρες που πανηγυρίζουν δημόσια για τη σύλληψή του.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση:

« Προκαλεί εύλογη εντύπωση, το γεγονός ότι επελέγη αυτή η ''πρακτική'' βεβιασμένης ''απολογίας μου'', καθόσον:

α) Ήμουν πάντοτε, αποδεδειγμένα, στη διάθεση των δικαστικών αρχών.
β) Δεν είχε ασκηθεί, εξ αρχής, σε βάρος μου, και στα πλαίσια της παρούσης υποθέσεως, η οποιαδήποτε ποινική δίωξη.
γ) Δεν έχω δωροδοκήσει, όπως κατ΄επανάληψη έχω δηλώσει οποιονδήποτε κρατικό υπάλληλο
δ) Όλη η επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν ανέκαθεν διαφανής και νόμιμη και τα εισοδήματά μου εμφανή και φορολογητέα στην Ελλάδα.

Προφανώς, εξομοιώνονται, άδικα, πρόσωπα και πρακτικές, στο χώρο των εξοπλιστικών συμβάσεων και παραγνωρίζεται ότι εγώ, προσωπικά, καθώς και οι εταιρείες συμφερόντων μου, έχουμε υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους που διενήργησαν 594 ελεγκτές των φορολογικών αρχών από τους οποίους (ελέγχους) , ουδέποτε, προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την τελευταία 15ετία έχουμε καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο φόρους ύψους 155 εκατ. ευρώ.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της και θα αγνοήσει τις διάφορες Κασσάνδρες που πανηγυρίζουν, δημόσια, για τη σύλληψή μου, αδιαφορώντας για τους 3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες μου και το μέλλον αυτών».

Υπενθυμίζεται, πως ο κατηγορούμενος, ο οποίος το πρωί της Τρίτης (29/09/2015) οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για απολογηθεί για την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του αναφορικά με τα κακουργήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τα αδικήματα αφορούν μίζα ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ από off shore εταιρεία η οποία φέρεται να ανήκει στον επιχειρηματία με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.

Η σύλληψή του αποφασίστηκε μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας μέσω δικαστικής συνδρομής και σχετίζονται με μίζες προς τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κ. Λιακουνάκου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος εμπλέκεται και κατηγορείται και σε άλλα δύο εξοπλιστικά που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών, την αγορά των αρμάτων Leopard και το λεγόμενο ηλεκτρονικό πόλεμο.

Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ρoή Ειδήσεων