Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος (photos-video)

Newsbomb

Ενώπιον της ανακρίτριας Βασιλικής Μπράτη βρέθηκε σήμερα (29/9) το πρωί, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος είχε συλληφθεί με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Προθεσμία για να απολογηθεί, ζήτησε και πήρε για την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ο Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη που είχε εκδώσει το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του αναφορικά με τα κακουργήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τα αδικήματα αφορούν μίζα ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ από off shore εταιρεία η οποία φέρεται να ανήκει στον επιχειρηματία με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.

Η σύλληψή του αποφασίστηκε μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας μέσω δικαστικής συνδρομής και σχετίζονται με μίζες προς τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κ. Λιακουνάκου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος εμπλέκεται και κατηγορείται και σε άλλα δύο εξοπλιστικά που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών, την αγορά των αρμάτων Leopard και το λεγόμενο ηλεκτρονικό πόλεμο.

(Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ)