ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο ΣτΕ η ηλεκτρονική κατάσχεση 13 εκατ. ευρώ σε κοινό λογαριασμό του Α. Βγενόπουλου

Στο ΣτΕ η ηλεκτρονική κατάσχεση 13 εκατ. ευρώ σε κοινό λογαριασμό του Α. Βγενόπουλου

Σε σειρά νομικών ερωτημάτων γύρω από την ηλεκτρονική κατάσχεση των 13 εκατ. ευρώ που έγινε στον κοινό λογαριασμό του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Marfin Bank και πρώην στελέχους της Λαϊκής Τράπεζας, Ευθύμιου Μπουλούτα καλείται να απαντήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η ηλεκτρονική κατάσχεση έγινε κατόπιν εντολής του διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.) και εν συνεχεία ο Ανδρέας Βγενόπουλος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας την έκδοση προσωρινής διαταγής και την έκδοση απόφασης αναστολής κατά της πράξης κατάσχεσης.

Με τη σειρά του το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών απέστειλε προδικαστικό ερώτημα στο ΣτΕ (σύμφωνα με το νόμο 3900/2010) αναφορικά με την ύπαρξη δυνατότητας του φορολογουμένου -μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ)- να ζητήσει από τα Διοικητικά Δικαστήρια την αναστολή ορισμένων πράξεων οι οποίες καταχωρούνται στα βιβλία και αφορούν βεβαιωμένους φόρους.

Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο ερωτά το ΣτΕ εάν μπορεί ή όχι να κατατεθεί αίτηση αναστολής ή ανακοπής στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά καταχώρησης-εγγραφής που έγινε στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων, μετά από καταλογισμό φορολογικής παράβασης και εάν η εγγραφή αυτή έχει απλώς μόνο αμιγώς πληροφοριακό χαρακτήρα.

Σχετικές ειδήσεις