ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ανδρέας Βγενόπουλος: Δεν υπάρχουν αδικήματα

Ανδρέας Βγενόπουλος: Δεν υπάρχουν αδικήματα

«Δεν υπάρχουν αδικήματα» υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, ο Ανδρέας Βγενόπουλος με αφορμή την αρχειοθέτηση εισαγγελικής έρευνας για ενέργειες της Λαϊκής Τράπεζας.

«Δεν έχουν διαπραχθεί αδικήματα» αναφέρει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, σε ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε με αφορμή την αρχειοθέτηση έρευνας που διενεργούσε η εισαγγελέας Εφετών, Αθηνά Θεοδωροπούλου, για τη Λαϊκή Τράπεζα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της εισαγγελικής λειτουργού αλλά και της Εισαγγελίας Εφετών που ενέκρινε την αρχειοθέτηση του φακέλου, η έρευνα αρχειοθετήθηκε, μετά από περίπου ένα χρόνο διενέργειάς της, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία για την τέλεση των αδικημάτων που ερευνήθηκαν και αφορούσαν ενέργειες στελεχών της τράπεζας.

Στην ανακοίνωση του επιχειρηματία σημειώνεται πως η εισαγγελική έρευνα ασχολήθηκε με τα εξής: α) Με το ζήτημα της αγοράς (συγκέντρωσης) και διακράτησης Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου από τη Λαϊκή Τράπεζα. β) Με την απεικόνιση της επένδυσης της Λαϊκής Τράπεζας σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου κατά τα έτη 2010 και 2011, κυρίως, μέσω των οικονομικών καταστάσεων για τις περιόδους που έληξαν την 30.6.2010, την 31.12.2010 και την 30.6.2011 και των ενημερωτικών δελτίων ημερομηνίας 28.5.2010, 1.9.2010, 21.12.2010 και 19.5.2011 και δευτερευόντως μέσω ανακοινώσεων προς το επενδυτικό κοινό. γ) Με το ζήτημα της μη διενέργειας απομείωσης της υπεραξίας (goodwill) που προέκυψε κατά την τριπλή συγχώνευση των τραπεζών Εγνατίας, Marfin και Λαϊκής (Ελλάδος) στην ετήσια οικονομική έκθεση της Λαϊκής Τράπεζας για το έτος που έληξε την 31.12.2010, στην εξαμηνιαία οικονομική έκθεση για την περίοδο που έληξε την 30.6.2011 και στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις για το τρίμηνο και το εννεάμηνο που έληξαν την 31.3.2011 και 30.9.2011.

«Κατόπιν αυτού ολοκληρώθηκε από σειρά δικαστικών λειτουργών η διερεύνηση όλων των υποθέσεων που εκκρεμούσαν στην Ελλάδα σχετικά με τη Λαϊκή Τράπεζα με την ίδια δικανική κρίση: Δεν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου.

Ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, με ανακοίνωσή του, απαντά στην ανακοίνωση της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, σχετικά με το εξώδικο που έστειλε, τόσο στον ίδιο, όσο και στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Αναλυτικά, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει: «Αντιλαμβάνομαι ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Β. Θάνου έβγαλε σχετική ανακοίνωση, αλλά έδωσε και στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο εξώδικης δήλωσης, την οποία με καθυστέρηση περίπου 40 ημερών μού επέδωσε, προκειμένου να αποκαταστήσω την προσβολή της προσωπικότητάς της.

Υπενθυμίζω ότι την είχα καλέσει δημοσίως να αντιμετωπίσει την μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της με ψυχραιμία και σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες και να μην επιχειρήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης για δημιουργία εντυπώσεων.

Είμαι, πλέον, υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσω και εγώ προσεχώς τη δική μου απάντηση στην εξώδικη πρόσκλησή της, ακολουθώντας την ίδια οδό. Εκφράζω τη λύπη μου, διότι η κ. Θάνου, για λόγους που ασφαλώς η ίδια γνωρίζει, δεν επέλεξε να αναμένει το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εις βάρος της και προτίμησε τη μη αρμόζουσα για τη σοβαρή αυτή υπόθεση επικοινωνιακή αντιδικία».

Σχετικές ειδήσεις