ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ: «Δεν αντέχω να έχω δίπλα μου αυτόν τον άνθρωπο»

Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ: «Δεν αντέχω να έχω δίπλα μου αυτόν τον άνθρωπο»

Έκκληση στους δικαστές να μην καθίσει δίπλα στον πρώην συντροφό της και κατηγορούμενο για την άγρια δολοφονία της 4χρονης Άννυ, την οποία αφού σκότωσε φέρεται να τεμάχισε στο σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, απηύθυνε η μητέρα της άτυχης μικρής.

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΙΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ

Μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων, η Δημητρίνα Μπορίσοβα, η οποία έφτασε στο δικαστήριο καλύπτοντας με ένα σακάκι το πρόσωπο της, κάθισε -κατόπιν υπόδειξης- δίπλα στον 27χρονο πα -τέρα της μικρής Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστό ως Σάββα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του συνήγορου της Σταύρου Γεωργίου ο οποίος ζήτησε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, να καθίσει ανάμεσα τους ένας αστυνομικός.

«Η κατηγορούμενη να καθίσει δίπλα στον πατέρα που κατηγορείται οτι έκανε ο, τι έκανε στο παιδί της; Δεν πρόκειται να γίνει η δίκη έτσι...» είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος προειδοποιώντας πως στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα θα την εκπροσωπήσει ο ίδιος και εκείνη θα αποχωρήσει από τη διαδικασία. «Δεν γίνεται να παραμείνει εδώ και να υποφέρει» είπε ο συνήγορος, απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Ο πρόεδρος κάλεσε την κατηγορουμένη να σηκωθεί από το εδώλιο και τη ρώτησε:
«Αισθάνεστε οτι πιέζεστε; Έχετε πρόβλημα να καθίσετε δίπλα στον κατηγορούμενο
«Δεν αντέχω να έχω δίπλα μου αυτόν τον άνθρωπο, με αυτό που έκανε στο παιδί μου», απάντησε κλαίγοντας η μητέρα της άτυχης Άννυ.

Τελικά, οι θέσεις άλλαξαν και ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι κάθισαν οι δυο συγκατηγορούμενοι τους και η μεταφράστρια. Με την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση του 30χρονου Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι υπέβαλε ένσταση καθώς δεν έχει μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα στη Βουλγαρική γλώσσα. Η συνήγορος έκανε λόγο για απόλυτη ακυρότητα του βουλεύματος υπογραμμίζοντας πως με αυτό τον τρόπο παραβιάζονται τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

«Βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους συγκατηγορουμένους του. Έχει μεταφραστεί μόνο ο κατάλογος των μαρτύρων και παραβιάζεται η αρχή της δίκαιης δίκης», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης της μικρής Άννυ

Σχετικές ειδήσεις