ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τσοχατζόπουλος: Με έστειλαν στη φυλακή Καστανίδης, Σαμαράς, Βενιζέλος και κατευθυνόμενοι δικαστές

Τσοχατζόπουλος: Με έστειλαν στη φυλακή Καστανίδης, Σαμαράς, Βενιζέλος και κατευθυνόμενοι δικαστές

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, απολογούμενος σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της διακίνησης «μαύρου πολιτικού χρήματος» από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως όλα τα στοιχεία σε βάρος του είναι κατασκευασμένα και ψεύτικα και έκανε λόγο για κατευθυνόμενους δικαστές, προαναγγέλλοντας προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σε πολιτικό επίπεδο ο ίδιος επιτέθηκε κατά του Κώστα Σημίτη, χαρακτηρίζοντάς τον «ξεπερασμένο και συντηρητικό», και του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, ο οποίος - κατά τον κατηγορούμενο - μεθόδευσε μαζί με πρώην σύμβουλό του και νυν εισαγγελικό λειτουργό τη δίωξη σε βάρος του για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Χαρακτήρισε δε «ανίερη συμμαχία» τη συνεργασία των Ευάγγελου Βενιζέλου - Αντώνη Σαμαρά, η οποία - όπως είπε - τον οδήγησε στη φυλακή.

Κατά τον πρώην υπουργό «δόθηκε η εντύπωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι μία σφηκοφωλιά όπου έμπαιναν οι πράκτορες (όπλων) και έδιναν μίζες δεξιά και αριστερά. Απίθανα πράγματα έχουν ειπωθεί από εισαγγελείς, μόνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Όταν εκφυλίζεται η Δικαιοσύνη από τέτοιους λειτουργούς, δεν γίνεται δουλειά».

«Είμαι αθώος»

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επανέλαβε ότι είναι αθώος, επισημαίνοντας ότι από τη θέση του δεν είχε κανένα δικαίωμα να διαπραγματευθεί και να υπογράψει. Όπως είπε, «οποιαδήποτε αγορά ρυθμίζεται με ειδικό νόμο αναλυτικά. Προβλέπονται όλα σε αυτόν, όπως και ένα ανώτατο όργανο, το ΚΥΣΕΑ, που κρίνει στο τέλος. Δεν αποφασίζει ο υπουργός» και συνέχισε, λέγοντας «εδώ δικάζεται η πολιτική ιστορία της Ελλάδας από το 1974 έως τώρα... Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και σύμφωνη γνώμη του Κώστα Σημίτη αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και καταλήξανε σε νέα οπλικά συστήματα και 100.000 ένοπλους άνδρες. Φέραμε την τεχνολογία στην Ελλάδα... Πέρασα μέσα από φωτιά και εμπόδια για να φτάσω εδώ που έφτασα και σας βεβαιώ ότι δεν έκανα τίποτα. Τίποτα δεν υπήρχε τίποτα εις βάρος μου. Μπορώ να κοιτάξω τον άλλο κατάματα και να του πω την άποψή μου».

Αναφορά έκανε και στην οικογένειά του, και κυρίως στη Βίκυ Σταμάτη: «Γιατί απέρριπταν συνεχώς τις αιτήσεις της γυναίκας μου για αποφυλάκιση; Και η κόρη μου έμεινε στη φυλακή για τρία χρόνια. Υπάρχουν αποφάσεις εγκλεισμού και εξόντωσης, από άποψης υγείας. Ο εγκλεισμός είναι η χειρίστη μορφή, είτε είναι φυλακή είτε είναι ψυχιατρείο. Το ζήσαμε όταν η γυναίκα μου θέλησε να φύγει από το Δρομοκαϊτειο για 12 ώρες για να βγει έξω, να πάρει αέρα. Της απαγόρευσαν να προαυλίζεται, να πάρει καφέ. Πού ήταν τότε η Δικαιοσύνη; Οι συνέπειες ήταν τραγικές. Ζημία ψυχική και σωματική για τη γυναίκα μου. Βαρύτατη ζημία για την κόρη μου που δεν της επέτρεπαν να πάει με το παιδί της στη Γαλλία για εγχείρηση εγκεφάλου. Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ήταν όλα άνωθεν εντολές. Πολιτικές και δικαστικές εξουσίες αποφάσισαν και αδιαφορούσαν για την τύχη μου ή την τύχη της κόρης μου».

Η απολογία του συνεχίζεται...

Σχετικές ειδήσεις