ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σκάνδαλο Γεωργίου: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Σκάνδαλο Γεωργίου: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Έφεση κατά της πρόσφατης απόφασης με την οποία αθωώθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου απο την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2009

Πλέον η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών και η υπόθεση των καταγγελιών για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στο καθεστώς των μνημονίων.

Ως προς την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ο Ανδρέας Γεωργίου καλείται να λογοδοτήσει και πάλι διότι διατήρησε για ορισμένους μήνες από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2010 παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και εκείνη του υπαλλήλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κατηγορία δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αν και είχε σχετική υποχρέωση από το νόμο, με αποτέλεσμα να λάβει όλες τις αποφάσεις για τα στοιχεία που αφορούν το έλλειμμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών της ανεξάρτητης αρχής.

Διαβάστε όλες τις είδησεις σχετικά με τον Ανδρέα Γεωργίου

Σχετικές ειδήσεις