ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούπα - Μαζιώτης ζητούν να παραστούν στη δίκη για την επιμέλεια του γιου τους: «Κρίνεται η ζωή του»

Ρούπα - Μαζιώτης ζητούν να παραστούν στη δίκη για την επιμέλεια του γιου τους: «Κρίνεται η ζωή του»

Να μεταχθούν στο Δικαστήριο της Καλαμάτας, όπου την 1η Μαρτίου πρόκειται να εκδικασθεί η υπόθεση για την επιμέλεια του 6χρονου παιδιού τους, το οποίο πλέον φροντίζει η γιαγιά του, ζητούν η Πόλα Ρούπα και ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης.

Σε κοινό κείμενο που υπογράφουν οι δύο κρατούμενοι, χαρακτηρίζουν απαραίτητη την παρουσία τους στο δικαστήριο «γιατί εκεί θα κριθεί η ζωή του παιδιού μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

«Πιστεύουμε πως είναι απαραίτητη η παρουσία μας στο δικαστήριο, γιατί εκεί θα κριθεί η ζωή του παιδιού μας από εδώ και στο εξής. Γι’ αυτό και αδυνατούμε να το δούμε ως μια περιορισμένης σημασίας τυπική διαδικασία. Θέλουμε να πιστεύουμε πως και το ίδιο το δικαστήριο θα αναγνωρίζει την βαρύτητα που θα έχει η απόφαση και συνεπώς και η διαδικασία μέσω της οποίας θα παρθεί αυτή. Διαφορετικά θα απεμπολεί το ίδιο το δικαστήριο την ποιοτική βαρύτητά του, αλλά και την βαρύτητα του ίδιου του περιεχομένου της απόφασης που θα πάρει. Γιατί η ζωή κανενός παιδιού δε μπορεί να κρίνεται σε μια τυπική – διεκπεραιωτική δικαστική διαδικασία. Πόσο μάλλον η τύχη του δικού μας παιδιού, το οποίο προκειμένου να φτάσει η υπόθεσή του σε αυτό το δικαστήριο, πέρασε μεγάλο φάσμα δοκιμασιών για το ίδιο.

Επειδή πιστεύουμε πως οτιδήποτε συμβαίνει στην ζωή του παιδιού μας, μας αφορά σε βαθμό που υπερβαίνει οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο, μας είναι αδύνατον να μην πιστεύουμε πως η συνδρομή μας θα είναι μοναδική και αναντικατάστατη», σημειώνουν στη μακροσκελή επιστολή τους οι Ρούπα και Μαζιώτης ενώ καταλήγουν αναφέροντας ότι «το δικαστήριο στη Καλαμάτα που θα εξετάσει την διαδικασία της ανάθεσης της επιμέλειας του παιδιού μας στη γιαγιά και την θεία του θα είναι ένα σταυροδρόμι που θα καθορίσει το μέλλον του.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψη της Ρούπα, το 6χρονο αγοράκι, με εισαγγελική διάταξη, δόθηκε προσωρινά στη μητέρα της κατηγορουμένης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την επιστολή των Ρούπα - Μαζιώτη

Σχετικές ειδήσεις