ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σκάνδαλο εξοπλιστικών: Βγάζει το «βραχιολάκι» ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος

Σκάνδαλο εξοπλιστικών: Βγάζει το «βραχιολάκι» ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος

Βγάζει το «βραχιολάκι» ηλεκτρονικής επιτήρησης ο επιχειρηματίας και κατηγορούμενος σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, Θωμάς Λιακουνάκος με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

Ο επιχειρηματίας εδώ και περίπου ένα χρόνο φορούσε το «βραχιολάκι» αλλά εφεξής θα κυκλοφορεί απαλλαγμένος από αυτό με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα αλλά και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 440/2017 βούλευμα πλέον «δεν συντρέχει περίπτωση παράτασης του περιοριστικού όρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης».

Ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Οκτώβριο του 2015 μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη για την υπόθεση των «ιπτάμενων ραντάρ» και έξι μήνες μετά αποφυλακίστηκε υπό την προϋπόθεση να φορά «βραχιολάκι».

Για την προμήθεια των «ιπτάμενων ραντάρ» από την βραζιλιάνικη εταιρεία Ebraer, έργο στο οποίο ανάδοχος ήταν η σουηδική εταιρεία Εricsson, πρόσφατα ο αντεισαγγελέας Εφετών, Χρ. Μπαρδάκης εισηγήθηκε την παραπομπή σε δίκη τόσο του επιχειρηματία όσο και 16 προσώπων.

Κατά το κατηγορητήριο διακινήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά από την Ericsson μέσω της εταιρίας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου με τελικούς αποδέκτες επιτελικά στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τον Γιάννη Σμπώκο, δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και τον ίδιο τον πρώην υπουργό.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας στις 363 σελίδες της πρότασής του περιέγραφε πώς ο Θωμάς Λιακουνάκος, φέρεται να μοίρασε «μίζες» ύψους 1.6 εκατ. ευρώ, 756.291 δολαρίων και 24.9 εκατ. κορωνών Σουηδίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.

Σχετικές ειδήσεις