ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελέας: Κανένα ελαφρυντικό σε Τζοχατσόπουλο και Σμπώκο για τις «χρυσές μίζες»

Εισαγγελέας: Κανένα ελαφρυντικό σε Τζοχατσόπουλο και Σμπώκο για τις «χρυσές μίζες»

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και στον άλλοτε στενό του συνεργάτη Γιάννη Σμπώκο πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Αντίθετα ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων για όλους τους υπόλοιπους, συμπεριλαμβανομένων της Βίκης Σταμάτη και της Αρετής Τσοχατζοπούλου. Συνολικά δηλαδή για τους 14 εκ των συνολικά 16 καταδικασθέντων στην υπόθεση των «χρυσών μιζών» από εξοπλιστικά προγράμματα.

Τόσο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο όσο και για τον Γιάννη Σμπώκο η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι στην περίπτωση τους δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Η πρόταση αυτή σε συνδυασμό με την αποστροφή του λόγου του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας Σταμάτη Δασκαλόπουλου σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός μεθόδευσε τη δημιουργία της υποδομής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προκάλεσαν τον έντονο εκνευρισμό του πρώην υπουργού.

«Εδώ ακούσαμε μυθεύματα, που τα βρήκατε αυτά; Είναι δικαστήριο εδώ δεν μπορούν να λέγονται αυτά. Αυτά είναι μυθεύματα, από που και ως που; Ντροπή σου» ξέσπασε ο πρώην υπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση της εισαγγελικής πρότασης.

Όσο αφορά τον εξάδελφο του Τσοχατόπουλου, Νίκο Ζήγρα, ο οποίος όπως τόνισε η εισαγγελέας είναι ο μόνος εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση που ομολόγησε, προτάθηκε να του αναγνωριστεί όπως και πρωτοδίκως το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καθώς και εκείνο της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ

Σχετικές ειδήσεις