ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τελεσίδικα ένοχος ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τις «χρυσές μίζες» στα εξοπλιστικά

Τελεσίδικα ένοχος ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τις «χρυσές μίζες» στα εξοπλιστικά

Ομόφωνα ένοχοι, όπως και πρωτοδίκως, κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι, με βασικό πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, στην υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μετά από τρία χρόνια διαδικασίας, η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, Ανθή Γκάμαρη ανακοίνωσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου, λίγο μετά τις δέκα το πρωί της Δευτέρας (30/10).

Σύμφωνα με αυτή, οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ενόχους, όπως και πρωτοδίκως, τους δεκαέξι κατηγορούμενους για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), ενώ η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισής τους για την αναγνώριση ελαφρυντικών, που συνδέονται άμεσα με την επιμέτρηση της ποινής που θα τους επιβληθεί.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην του Ιωάννη Σμπώκου, είναι ελεύθεροι με αναστολή εκτέλεσης ποινής και γι’ αυτό το λόγο αναμένουν με αγωνία την τελική κρίση του δικαστηρίου, που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη (01/11).

Απούσα από το εδώλιο κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ήταν η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του, Γκούντρουν Μόλντεναουερ, καθώς και άλλοι συγκατηγορούμενοί τους, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο, τόσο για τον πρώην υπουργό, όσο και για τον άλλοτε γενικό γραμματέα της Διεύθυνσης Εξοπλισμών Ιωάννη Σμπώκο, μείωσε το ποσό του ξεπλύματος από τα σαράντα στα δέκα εκκατομμύρια ευρώ, ενώ αφαίρεσε και μία επιμέρους πράξη για την κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, ένοχοι ως και πρωτοδίκως (σ.σ. άλλοι με την επιβαρυντική περίσταση του κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και άλλοι όχι με την επιβαρυντική αυτή περίσταση) κρίθηκαν οι:

Άκης Τσοχατζόπουλος, Αστέριος Οικονομίδης, Φρόσω Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Ιωάννης Σμπώκος, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα, Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γκούντρουν Μόλντεναουερ, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων