ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Πρόταση να γίνει δεκτή η αναίρεση, που είχε ασκήσει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, υπέβαλε στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, Ευσταθία Σπυροπούλου.

Ο Ανδρέας Γεωργίου είχε ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης του Εφετείου, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων, για παράβαση καθήκοντος, ενώ σε πρώτο βαθμό είχε απαλλαγεί για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Η κατηγορία αφορούσε στο ότι δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο πριν αποστείλει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 στη Eurostat.

Σε περίπτωση κατά την οποία η εισαγγελική πρόταση της Ευσταθίας Σπυροπούλου γίνει δεκτή για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δεν θα ισχύσει η ποινή των δύο ετών και η υπόθεση για την παράβαση καθήκοντος δεν θα ξαναδικαστεί, καθώς το αδίκημα θα έχει ήδη παραγραφεί.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Επίσης, στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου εκκρεμεί και η αναίρεση που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απαλλαγή του - για δεύτερη φορά - από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, σχετικά με την κατηγορία που είχε αποδοθεί στον Ανδρέα Γεωργίου για ψευδή βεβαίωση, κατηγορία που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και σχετίζεται με τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί, ότι προέβη σε αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος, προκειμένου να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας μας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή τα μνημόνια.

Όπως είναι γνωστό, για την κατηγορία αυτή το Συμβούλιο Εφετών, δύο φορές, έχει απαλλάξει τον Ανδρέα Γεωργίου, καθώς στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο της Eurostat που βεβαιώνει ότι τα στοιχεία για τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2009 υποβλήθηκαν σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Καλλιάνος: Χιόνια στα βόρεια, καύσωνας στα νότια - Πού θα δείξει 31 βαθμούς το θερμόμετρο

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις