ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εκκλησία Αλβανίας για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με διατάξεις

Εκκλησία Αλβανίας για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με διατάξεις

Αντίδραση και από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας.

Κάθετα αντίθετη στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι και η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξεις» σε επίσημη ανακοίνωση.

Ολόκληρη η γραπτή δήλωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας:

«Είναι πασίγνωστο ότι η διαιώνιση της ανθρωπότητας έχει στηριχθεί στην ύπαρξη δύο φύλων και στην ένωσή τους. Κανείς πολιτισμός, θρησκεία ή σύστημα νόμων (Σόλων, Πλάτων κ.λπ.) δεν θεσμοθέτησε τη συμβιωση των ομοφυλοφίλων ως γάμο.

Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξες. Αντίθετα, ένας τέτοιος νόμος προσβάλλει τη δημιουργία. Δεν αποτελεί κοινωνική πρόοδο αλλά σύγκρουση με τη φυσική τάξη, κατήφορο.

Η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διατυπώνει με σαφήνεια την έννοια και την αξία του γάμου, τη σημασία της οικογένειας και της τεκνογονίας σύμφωνα με τα ιερά κείμενά της και την κατά τους αιώνας παράδοσή της (Όπως δηλώθηκε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη το 2016)».

Σχετικές ειδήσεις