ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερώνυμος: Ο ελληνικός λαός αντέχει - Θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

Ιερώνυμος: Ο ελληνικός λαός αντέχει - Θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από τα Τρίκαλα όπου βρέθηκε για την υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σημείωσε: «Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός. Ο ελληνικός λαός αντέχει. Θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αλλά σήμερα χρειαζόμαστε γεφύρια, γέφυρες. Χρειαζόμαστε γέφυρα που ενώνει τα μέλη της κοινωνίας μας, γέφυρα που ενώνει την οικογένεια. Χρειάζονται γέφυρες που ενώνουν τις ιδεολογίες. Χρειάζονται γέφυρες που ενώνουν τις προσπάθειες. Αυτή είναι η ελπίδα, αυτό είναι το νόημα της σημερινής γιορτής του Αγίου Βησσαρίωνα».

Ο κ. Ιερώνυμος κηρύσσοντας το Θείο Λόγο στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υποδοχής της Τίμιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δούσικου του Δήμου Πύλης αναφέρθηκε στο βίο και το έργο του Αγίου Βησσαρίωνα, ενώ μιλώντας για τον διαφωτισμό, είπε χαρακτηριστικά:

«Τι είναι ο διαφωτισμός; Ο Χριστιανισμός της Δύσεως δυστυχώς, είχε πολλές προεκτροπές. Έγινε κοσμικός» είπε ο Προκαθήμενος και πρόσθεσε: «Στο όνομα του διαφωτισμού φτάσανε να καίνε στους φούρνους ανθρώπους».

Τόνισε επίσης ότι «δεν υπήρχε διαφωτισμός μόνον ευρωπαϊκός. Υπήρχε και διαφωτισμός ελληνορθόδοξος».

Στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος, αναφερόμενος στο έργο του Αγίου Βησσαρίωνα, μίλησε για την παράδοση και τις ρίζες μας, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ σημαντικές και ήταν αυτές που κράτησαν τα θεμέλια, μπόρεσαν και διατήρησαν με πολλές θυσίες όρθια την πατρίδα μας, διατηρώντας τη γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας.

Σχετικές ειδήσεις