ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Υποδοχή Τιμίας Κάρας του Αγίου Επιφανίου στην Παναγία Σουμελά

Υποδοχή Τιμίας Κάρας του Αγίου Επιφανίου στην Παναγία Σουμελά

Λαμπρή υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Επιφανίου, Αρχιεπισκόπου Κύπρου πραγματοποιήθηκε χθες 9 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά Αχαρνών.

Την Τιμία Κάρα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Γρηγόριο Πιγκάλωφ και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά την υποδοχή η Τιμία Κάρα τοποθετήθηκε σε ειδική βάση στα προπύλαια του Ιερού Ναού και τελέστηκε δέηση από τον Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέφερε την Τιμία Κάρα εντός του Ιερού Ναού και την τοποθέτησε μπροστά στην εικόνα του Αγίου Επιφανίου, όπου ακολούθησε η προσκύνηση από τους κληρικούς και τους ευλαβείς προσκυνητές που συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό για να υποδεχθούν την Τιμία Κάρα.

Να αναφερθεί ότι η Τιμία Κάρα μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Κύκκου όπου και φυλάσσεται.

Η Τίμια Κάρα θα βρίσκεται στο ναό έως την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και οι πιστοί θα μπορούν να προσέρχονται για προσκύνηση κάθε μέρα το πρωί 8:00-12:00 και το απόγευμα 17:00-20:00.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Κυπριακή βραδιά η οποία τελείται υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β', παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του προέδρου της Κυπριακής Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου.

πηγη romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις