ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τρίκαλα: Eορτασμός του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Τρίκαλα: Eορτασμός του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν και φέτος τον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως τον Ιατρό στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της ενορίας του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη συνοικία Γαρδικάκι Τρικάλων.

Το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουνίου, ημέρας της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και ακολούθως η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ιερούργησε ο Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος. Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Κανίνας καθώς και ο Σταυροφόρος Οικονόμος π. Ηλίας Μπάνος.

Στο διδακτικό του λόγο ο πολιός Μητροπολίτης αναφέρθηκε εν συντομία στον βίο του τιμώμενου Αγίου προτρέποντας το εκκλησίασμα να μιμηθεί τους πνευματικούς αγώνες του Αγίου Λουκά αλλά και να ζητά τις μεσιτείες του προς τον Θεό.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε και ο 90χρονος ευεργέτης της πόλεως των Τρικάλων (συνταξιούχος γιατρός) Γιάννης Παντελιδάκης, όπως διαβάζουμε στο Romfea.gr.

Λίγο πριν την απόλυση έγινε η ευλόγηση του κολύβου του Αγίου Λουκά, ενώ σημειωτέον ότι τα της ιεράς πανηγύρεως επιμελήθηκε υποδειγματικά ο εφημέριος του ναού Σταυροφόρος Οικονόμος π. Βασίλειος Μπούκης.

Σχετικές ειδήσεις