ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Γκρέκο, Σεζάν Πικάσο: Η σχέση 3 μεγάλων ζωγράφων με την Εκκλησία (pics)

Γκρέκο, Σεζάν Πικάσο: Η σχέση 3 μεγάλων ζωγράφων με την Εκκλησία (pics)

Γκρέκο, Σεζάν Πικάσο. "Ο πνευματικός μου πατέρας είναι ο Γκρέκο", είχε πει ο Σεζάν. "Ο πατέρας μου είναι ο Σεζάν και ο παππούς μου ο Γκρέκο", είχε πει ο Πικάσο.

Οι τρεις αυτοί μεγάλοι ζωγράφοι «συναντήθηκαν» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017.

Ο π. Σταμάτιος Σκλήρης δεν είναι μόνο ιερέας αλλά και ζωγράφος. Βρέθηκε από νωρίς στο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου ζωγράφισε μπροστά στο κοινό έναν πίνακα ζωγραφικής. Στην συνέχεια, μίλησε για το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και την μεγάλη επιρροή που είχε στην Εικονογραφική Τέχνη της Δύσης.

Ο π. Σταμάτιος σπούδασε Ιατρική (1971) και Θεολογία (1976) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα τέχνης και Ιστορίας της Τέχνης στο Παρίσι (École supérieure des Beaux Arts) και στο Βελιγράδι.

Η επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με θέμα την επίδραση της Χριστιανικής τέχνης στον σύγχρονο Πολιτισμό, είναι την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στην οποία ο π. Σταμάτιος θα ζωγραφίσει πάλι, ενώ στην συνέχεια θα δώσει ομιλία με θέμα το έργο των ζωγράφων Σεζάν και Πικάσο.

Σχετικές ειδήσεις