ΕΡΓΑΣΙΑ

Αυξήθηκαν κατά 120.000 οι θέσεις εργασίας στο πρώτο δεκάμηνο

Αυξήθηκαν κατά 120.000 οι θέσεις εργασίας στο πρώτο δεκάμηνο

Θετικό πλεόνασμα κατά 120.287 θέσεων εργασίας, εμφανίζουν οι ροές μισθωτής απασχόλησης στο δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας.

Θετικό πρόσημο είχε και η περυσινή χρονιά με 130.703 θέσεων εργασίας, που συνιστούν τις καλύτερες επιδόσεις αντίστοιχων δεκάμηνων από το 2001 μέχρι σήμερα.

Αντίθετα αρνητικές ήταν οι ροές απασχόλησης των Οκτώβριο, όπου χάθηκαν 66.636 θέσεις εργασίας, αποτέλεσμα, το οποίο σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οφείλεται στη λήξη της τουριστικής περιόδου. Αρνητικό ισοζύγιο παρουσιάζουν και οι αντίστοιχοι μήνες των παρελθόντων ετών.

«Η συνεκτίμηση όλων των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων και δεδομένων της απασχόλησης επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι, πέραν των εποχικών διακυμάνσεων, η αγορά εργασίας έχει πλέον σταθεροποιηθεί και η ανεργία έχει εισέλθει σε φάση σταδιακής αποκλιμάκωσης» δήλωσε με αφορμή τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του συστήματος «Εργάνη», ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, «το ποσοστό ανεργίας συνεχίζει την καθοδική του πορεία και τον Αύγουστο του 2014 ήταν σημαντικά μειωμένο κατά 2,1% ποσοστιαίες μονάδες από το "υψηλό" του Σεπτεμβρίου 2013 και κατά 1,9% μονάδες από τον αντίστοιχο περσινό Αύγουστο του 2013. Παράλληλα, τα στοιχεία του ΟΑΕΔ δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του παρουσιάζει συνεχή πτωτική τάση».

«Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη συνεπή και συγκροτημένη προσπάθειά μας για την αναχαίτιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης. Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά και θεσμικά εργαλεία, υλοποιούμε με εμπροσθοβαρή τρόπο τις δράσεις και τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν τον δυναμισμό της αγοράς εργασίας και της οικονομίας», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.
Κ. Θεοδωρακάκος.

Σχετικές ειδήσεις