ΕΘΝΙΚΑ

«Μπαλάκι» των Τούρκων οι μετανάστες: Προς τα πού κατευθύνονται μετά την Αδριανούπολη

«Μπαλάκι» των Τούρκων οι μετανάστες: Προς τα πού κατευθύνονται μετά την Αδριανούπολη
IN TIME

Μετανάστες εγκαταλείπουν τον καταυλισμό του Παζάρ Κουλέ στην Αδριανούπολη το βράδυ της Πέμπτης.

Επιχειρώντας να εξαφανίσουν τους καταυλισμούς, οι τουρκικές αρχές καθοδηγούν τους μετανάστες προς τα Ύψαλα και άλλες περιοχές νοτιότερα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Ξεσπούν γιατί νιώθουν ότι τους εξαπάτησαν:

«Δεν έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει. Είμαστε σαν παιχνίδια γι αυτούς, σαν ένα μπαλάκι που το πετάνε από εδώ και από εκεί. Δεν ξέρω τι θα μας συμβεί» λένε οι μετανάστες-πρόσφυγες.

Ο Μανώλης Κωστίδης βρέθηκε σε ένα από τα τελευταία σημεία που παραμένουν συγκεντρωμένοι.

Οι Τουρκικές αρχές έχουν πάρει μια απόφαση και αυτό φαίνεται στον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί έξω από τον σταθμό των λεωφορείων. Δεν επιτρέπόυν σε κανένα πρόσφυγα να πάει στην Αδριανούπολη ή να πάει στο Παζάρ Κουλέ. Θέλουν να μπει μια τάξη εκεί και να μην αυξηθούν οι προσφυγικές ροές. Όσοι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Κων/πολη ή να πάνε σε άλλες πόλεις, στα Ύψαλα, έχουν συγκεντρωθεί για να περιμένουν κάποιες μέρες μέχρι να καταλάβουν τι ακριβώς θα συμβεί. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι τα σύνορα, οι πύλες της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν θα ανοίξουν. Θεωρούν ότι έχουν ελπίδα. Αυτός είναι και ο λόγος που συγκεντρώνονται στον σταθμό. Δεν υπακούν τις οδηγίες των τουρκικών αρχών.

Οι τουρκικές αρχές διαλύουν τους καταυλισμόυς, δεν αποθαρρύνουν όμως τους μετανάστες από το να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους. Ομάδες ατόμων, οργώνουν τους παραπόταμους του Έβρου με φουσκωτές βάρκες αναζητώντας πέρασμα.

Η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα και η παρουσία χιλιάδων μεταναστών, έχει προκαλέσει όμως αρκετά προβλήματα και στην αγορά της Αδριανούπολης.

«Η πύλη έκλεισε. Δεν έχουμε δουλειά»

«Ήρθαν αυτοί από τη Συρία και προκάλεσαν ζημιά στην Αδριανούπολη βλέπεις καθόμαστε», αναφέρουν άτομα της αγοράς.

Παρά τις τελευταίες κινήσεις, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν κοντά στα σύνορα, αποφασισμένοι -όπως λένε- να περάσουν στην Ευρώπη.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Πηγή:ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Επεκτείνουν τον φράχτη στα σύνορα - Σταμάτησαν την είσοδο σε 2.867 μετανάστες σε 24 ώρες

Πέτσας: Δεν θα περάσει κανείς τα σύνορά μας, είναι θέμα εθνικής ασφάλειας

Σχετικές ειδήσεις