ΕΘΝΙΚΑ

Νέα τουρκική πρόκληση: «Απρέπεια» από τον Νίκο Δένδια, λέει ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του ΑΚΡ

Ο Ομέρ Τσελίκ
AP

Για «διπλωματική απρέπεια» κατηγόρησε τον Έλληνα ΥΠΕΞ ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, σε προκλητικές δηλώσεις στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου Δένδια- Τσαβούσογλου. 

Ο Τσελίκ ισχυρίστηκε πως τα λόγια του Νίκου Δένδια, που «έβαλε στη θέση του» τον Τούρκο ομόλογό του, απαντώντας ανάλογα σε προκλητικές του δηλώσεις, «θα μείνουν στη διπλωματική ιστορία» ως παράδειγμα «διπλωματικής απρέπειας».

Όπως είπε, ο Έλληνας υπουργός «κατηγόρησε την Τουρκία» με «εξαιρετικά φανατικό και ασεβή τρόπο» και «σαμποτάρισε τις διαπραγματεύσεις».

«Για πρώτη φορά είδαμε έναν υπουργό να μιλά για την ΕΕ όταν μιλά για την κυριαρχία της χώρας του...εμείς λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα με σωστή γλώσσα, σωστή κατανόηση και στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού για τις μεθόδους διαπραγμάτευσης» είπε.

Επίσης, κατηγόρησε την Ελλάδα για τη στάση της απέναντι στους αιτούντες άσυλο, και ισχυρίστηκε πως άνδρες του ελληνικού Λιμενικού πήγαν να κάψουν πρόσφυγες, επαναλαμβάνοντας ισχυρισμούς στους οποίους είχε προβεί προ ημερών ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Συνεχίζοντας την παραληρηματική επίθεση εναντίον της χώρας μας, υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει «θάψει» τις αξίες της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και των διεθνών σχέσεων στα νερά της Μεσογείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.607 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 78 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 847 οι διασωληνωμένοι