ΕΘΝΙΚΑ

Επιμένουν στους τσαμπουκάδες οι Τούρκοι: Δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Επιμένουν στους τσαμπουκάδες οι Τούρκοι: Δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Δεν βάζουν μυαλό οι Τούρκοι και «φλερτάρουν με το «θερμό» επεισόδιο - Επικίνδυνες παραβιάσεις και η ένταση,,, στο κόκκινο πάνω από το Αρχιπέλαγος.

Φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν μπορούν να χωνέψουν την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και επιμένουν να αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία.

Την ώρα που στην Ελλάδα επικρατεί ενθουσιασμίος για την υπογραφή μιας από τις σημαντικότερες αμυντικές συμφωνίες, μεταξύ Αθήνας και Παρισιού και την απόκτηση από τη χώρα μας τριών φρεγατών Belh@rra, η Τουρκία επιμένει στην αδιάλλακτη τακτική των προκλήσεων.

Το καθεστώς Ερντογάν δυναμιτίζει καθημερινά το κλίμα στο ανατολικό Αιγαίο, στέλνοντας τουρκικά μαχητικά να παραβιάσουν το ελληνικό εναέριο χώρο, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες πάνω από το Αρχιπέλαγος.

Σήμερα, Πέμπτη (30/09) συνολικά 11 αεροσκάφη παραβίασαν 42 φορές το FIR Αθηνών, με έξι από τα οχτώ μαχητικά με την ημισέληνο να μπαίνουν οπλισμένα στο ανατολικό Αιγαίο.

Ελληνικά F-16 και Mirage 2000-5 απογειώθηκαν και βρέθηκαν σε ελάχιστα λεπτά σε απόσταση αναπνοής από τους Τούρκους που στην προσπάθεια των Ελλήνων για αναγνώριση επιχείρησαν να ξεφύγουν. Ακολούθησαν δύο επικίνδυνες εμπλοκές με τα ελληνικά γεράκια να βάζουν τους Τούρκους στο στόχαστρο μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Την ίδια ώρα, δύο ATR-72 και ένα CN-235, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου της γείτονος, «σκάναραν» όλο το ανατολικό Αιγαίο, παραβιάζοντας 28 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο αναζητώντας – μάταια – τα «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή Newsbomb.gr στο Αρκαλοχώρι: Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι - Συνεχείς μετασεισμοί

The Voice: Γιος πασίγνωστου τραγουδιστή ανέβηκε στη σκηνή και σάρωσε τα πάντα (video)

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Μητροπόλεως - Έφερε βαρύ οπλισμό