ΕΘΝΙΚΑ

Άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών κομάντο στα Μέγαρα - Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από το Newsbomb.gr

Άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών κομάντο στα Μέγαρα - Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από το Newsbomb.gr

Λεπτό προς λεπτό η άσκηση των επίλεκτων ανδρών Ελλάδας και ΗΠΑ – Κοινή κουλτούρα δράσης με τους Αμερικανούς αποκτούν «βατράχια» και καταδρομείς.

Στα Μέγαρα πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κοινή άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών κομάντο λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της σπουδαίας διακλαδικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 11» στην Κρήτη, την οποία διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία Ελλάδα και Αίγυπτος και συμμετείχαν η Κύπρος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων βρέθηκε ο δημοσιογράφος του Newsbomb.gr, Βασίλης Σκουλαράκος.

Το σενάριο αφορά την κατάληψη μονάδας εγκατάστασης πετρελαίου από ατάκτους και την προσπάθεια ανακατάληψης από δυνάμεις Ελλήνων και Αμερικανών κομάντο.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την άσκηση των Ελλήνων και Αμερικανών κομάντο σε ένα εντυπωσιακό το σενάριο που έδωσε στις δυνάμεις τη δυνατότητα να εξασκήσουν το να συνεργάζονται με αποτελέσματα επί του πεδίου. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρωτοπορούν, οι δυνάμεις των ειδικών επιχειρήσεων της Ελλάδας είναι καταρτισμένες και έμπειρες» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Πρόκειται σαφέστατα για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, για ένα ακόμα μήνυμα προς την Άγκυρα ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη Χώρα μας ως πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τις δύο χώρες να συνεργάζονται σε στεριά, αέρα και θάλασσα, σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας και σε όλα τα είδη πολέμου.

Παράλληλα, η συνεκπαίδευση των επίλεκτων καταδρομέων των δύο χωρών επιβεβαιώνει πως το όραμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για Ειδικές Δυνάμεις στα αμερικανικά πρότυπα, με πλήρη αυτοδυναμία σε προσωπικό και Μέσα, στέφεται με απόλυτη επιτυχία, με την «αφρόκρεμα» των Ενόπλων Δυνάμεων να εντυπωσιάζει σε κάθε της παρουσία.

Σαφέστατα, η νέα Διοίκηση Ειδικού Πολέμου αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να δικαιώνεται για την επιμονή του να δημιουργήσει ταχύτατα έναν Κλάδο που θα συγκεντρώνει τους επίλεκτους του Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Μαρτυρία: Έχει εμβολιαστεί εδώ και 3,5 μήνες, όμως νοσεί και της χορηγείται οξυγόνο

Νίκος Στραβελάκης: Η αλήθεια για τον κορονοϊό και τα τρία ψευδώς αρνητικά τεστ

Θλίψη στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: Πέθανε ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Ουζούνης