ΕΘΝΙΚΑ

Rafale: «Έσπασαν» το FIR Αθηνών - Κατευθύνονται προς την Αττική

rafale ελλάδα
Σε ελληνικό εναέριο χώρο πετάνε τα έξι Rafale

Rafale: Σε ελληνικό εναέριο χώρο πετάνε πλέον τα έξι πρώτα μαχητικά αεροσκάφη που καταφτάνουν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

Στις 11:50 τα έξι Rafale «έσπασαν» FIR Αθηνών και πήραν πορεία νοτιανατολικά, για να κατευθυνθούν προς Αττικοβοιωτία και να φτάσουν στον προορισμό τους, που είναι η 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας.

Το καλωσόρισμα στον ελληνικό ουρανό έγινε πολύ πριν προσγειωθούν, με τέσσερις «παλιούς», τα επίσης γαλλικά Mirage 2000-5 της 331 ΜΠΚ «Θησέας» να τα υποδέχονται και να τα συνοδεύουν μέχρι την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακουστεί η πρώτη επικοινωνία του αρχηγού του σμήνους με τον πύργο ελέγχου.

Πριν την άφιξη όμως στην 114 Πτέρυγα Μάχης, τα έξι Rafale θα φροντίσουν να διαμηνύσουν προς πάσα κατεύθυνση πως… ήρθαν! Για το λόγο αυτό αναμένεται να κάνουν λίγο… θόρυβο πάνω από την Αθήνα, πετώντας συμβολικά και πάνω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα. Η πτήση πάνω από την ελληνική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 12.10 το μεσημέρι, με τις «ριπές» στη συνέχεια να παίρνουν πορεία προς την Τανάγρα.

Στην 114 Πτέρυγα Μάχης θα τα περιμένει σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το «παρών» και να καλωσορίζει ο ίδιος τα νέα «Δελταπτέρυγα» της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Μάλιστα, το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός ανάρτησε βίντεο με το οποίο ανήγγειλε την άφιξη των μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα μας από τη Γαλλία, γράφοντας χαρακτηριστικά «έρχονται…».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στο Survivor 5: Παίκτης συνελήφθη για ασέλγεια σε 16χρονη πριν μπει στο παιχνίδι

Συγκλονίζει η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της: Θυμάμαι τη στιγμή που ξεκούμπωνε το παντελόνι

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Το χιόνι θα φτάσει... στη θάλασσα! Έντονα φαινόμενα σε Εύβοια, Αττική

Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια - Σκληρές εικόνες