ΕΘΝΙΚΑ

Δένδιας: Δεν ξεχνάμε τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος στα Ίμια - Επαγρυπνούμε για το εθνικό συμφέρον

Δένδιας για Ίμια
Ο υπουργός Εξωτερικώμν προχώρησε σε δήλωση για όσα έγιναν το 1996 στα Ίμια
INTIME / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μήνυμα του υπουργού εξωτερικών, κ. Νίκου Δένδια, για τη θλιβερή επέτειο των Ιμίων και τον θάνατο των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στις 31 Ιανουαρίου 1996.

Πριν από 26 χρόνια συντελέστηκε μια από τις πιο θλιβερές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, με την κρίση των Ιμίων. Ο θάνατος των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού, αλλά και όσα διαδραματίστηκαν τα κρίσιμα 24ωρα και οδήγησαν σε «γκριζάρισμα» ζωνών του Αιγαίου και επέκταση της προκλητικότητας της Τουρκίας, παραμένουν ως σήμερα ζωντανά στη μνήμη όλων.

Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας, με μήνυμά του στο Twitter αναφέρθηκε στους τρεις αξιωματικούς ως «πεσόντες εν ώρα καθήκοντος», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η χώρα επαγρυπνεί για την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων.

«Δεν ξεχνάμε τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος στα Ίμια, Αντιπλοιάρχους (ΠΝ) Χρ. Καραθανάση, Π. Βλαχάκο και τον Σημαιοφόρο (ΠΝ) Έ. Γιαλοψό. Επαγρυπνούμε για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, έχοντας ως οδηγό πάντα τo Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα του Νίκου Δένδια

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ίμια 1996: Πλάνα και μαρτυρίες που δεν έπαιξαν ποτέ στην ελληνική τηλεόραση (vid)