ΕΘΝΙΚΑ

«Γκρεμίζει» την προπαγάνδα της Τουρκίας το Λιμενικό: Καμία εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής

«Γκρεμίζει» την προπαγάνδα της Τουρκίας το Λιμενικό: Καμία εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής
Ηχηρή απάντηση του Λιμενικού Σώματος στην τουρκική προπαγάνδα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η τουρκική «μονταζιέρα» πήρε… φωτιά για ακόμα μια φορά, ωστόσο, το Λιμενικό Σώμα με ανακοίνωσή του εκθέτει την Άγκυρα και τις πρακτικές της. Καμία εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής στο υποτιθέμενο περιστατικό της επαναπροώθησης που έκαναν «σημαία» τα τουρκικά media.

Η τουρκική ακτοφυλακή νωρίτερα σε ανακοίνωσή της αναφέρθηκε σε επιχείρηση διάσωσης που έκανε στην περιοχή της Μαρμαρίδας, εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας, υποστηρίζοντας πως οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν σε pushback μεταναστών που προσπάθησαν να διασχίσουν το Αιγαίο, με αποτέλεσμα τον θάνατο έξι εξ αυτών.

Το συμβάν διαψεύδεται κατηγορηματικά από τις ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα το Λιμενικό Σώμα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως το περιστατικό επαναπροώθησης είναι «υποτιθέμενο» και σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Ακτοφυλακή δεν είχε καμία εμπλοκή σε οτιδήποτε κι αν συνέβη στην περιοχή της Μαρμαρίδας.

Η ανακοίνωση:

«Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής που αναφέρεται σε φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περιστατικό υποτιθέμενης επαναπροώθησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή της Μαρμαρίδας, εντός Τουρκικών Χωρικών Υδάτων».

Μηταράκης: Η Τουρκία να μην θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Αναφορά στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος έκανε κι ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

«Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν θανατηφόρο περιστατικό στα τουρκικά χωρικά ύδατα, περιστατικό για το οποίο η Ελλάδα δεν είχε καμία ανάμειξη. Η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει τις παράνομες αναχωρήσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», έγραψε στο Twitter ο κ. Μηταράκης.

Προπαγάνδα χωρίς τέλος από την Άγκυρα

Το πρακτορείο Anadolu υποστήριξε, νωρίτερα, πως έγινε pushback στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις ελληνικές Αρχές, έτσι ώστε παράτυποι μετανάστες να μην καταφέρουν να διασχίσουν το Αιγαίο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει σε τηλεγράφημά του και το AFP, έξι άτομα – τα οποία ήταν δύο μωρά, τρία παιδιά και μια γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους στα ανοικτά του Αιγαίου έπειτα από την απώθηση που έγινε από ελληνικές Αρχές.

Η επίσημη αντίδραση, για τις νέες κατηγορίες από πλευράς Τουρκίας η οποία επιχειρεί εκ νέου να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο των μεταναστών, δεν άργησε να έρθει με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος να βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να «γκρεμίζει» για ακόμα μια φορά την προπαγάνδα της Άγκυρας.