ΕΘΝΙΚΑ

Anadolu: Ερντογάν και Μητσοτάκης εκφράζουν την ελπίδα για μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις

Anadolu: Ερντογάν και Μητσοτάκης εκφράζουν την ελπίδα για μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις
AP Photo

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν συγχαίρει τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη για την επιτυχία του στις γενικές εκλογές του Σαββατοκύριακου, αναφέρει το τηλεγράφημα του Anadolu.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει σχετικά:

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασαν την ελπίδα ότι η νέα εποχή μετά τις πρόσφατες εκλογές και στις δύο χώρες είναι ευοίωνη για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της τουρκικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, τονίστηκε ότι η παρουσία ισχυρών κυβερνήσεων, -έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των αντίστοιχων λαών τους και στις δύο χώρες-, αποτελεί ευκαιρία για το μέλλον των διμερών σχέσεων.

Τον περασμένο μήνα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακηρύχθηκε νικητής στο δεύτερο γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών της 28ης Μαΐου με καταλαμβάνοντας το 52,18% των ψήφων, μόλις δύο εβδομάδες αφότου η εκλογική του συμμαχία κέρδισε επίσης την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την ελληνική πρωθυπουργία μετά τις εκλογές της Κυριακής, στις οποίες το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κέρδισε πάνω από το 40% των ψήφων.»

Σχετικές ειδήσεις