ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: Συγκέντρωση – πρόκληση έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Συγκέντρωση – πρόκληση έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη
TWITTER.

Μέλη του «Πατριωτικού Κόμματος» της Τουρκίας συγκεντρώθηκαν χθες (30/08) στον περιβάλλοντα χώρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.

Με αφορμή τον εορτασμό της 101ης επετείου της «Ημέρας της Νίκης» την 30ή Αυγούστου, μέλη του «Πατριωτικού Κόμματος» της Τουρκίας βρέθηκαν στην οδό Istiklal, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και πραγματοποίησαν άλλη μία εκδήλωση – πρόκληση.

«Βολές» του επικεφαλής του κόμματος εναντίον της Ελλάδας και συνθήματα

Ο Πρόεδρος του «Πατριωτικού Κόμματος» (Vatan Partisi), Οκάν Οζκάν, «εξαπολύοντας» επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και του Ισραήλ, ισχυρίσθηκε ότι «αυτοί που βρίσκονται απέναντι από την Τουρκία, αντιμετωπίζουν το χαστούκι των Τούρκων, όπως πριν από 100 χρόνια». Η συγκέντρωση διεξήχθη με πρωτοβουλία της επαρχιακής επιτροπής Κωνσταντινούπολης της παράταξης.

«Πόσο χαρούμενος αισθάνεται, αυτός που λέει ότι “είμαι Τούρκος”. Μετά τον εορτασμό μας, για την Ημέρα της Νίκης της 30ής Αυγούστου, καλούμε από εδώ, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, τη γείτονα χώρα να μην “πέσει” στην παγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ως στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που προστατεύουμε την ανεξαρτησία της Τουρκίας, σάς προειδοποιούμε: Η Αμερική, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ δεν είναι φίλοι σας. Αυτοί που ξέρετε ως φίλοι, θα σάς παρασύρουν ξανά στην άβυσσο. Όσοι αντιμετωπίσουν την Τουρκία, θα τούς χαστουκίσουν και πάλι οι Τούρκοι, όπως πριν από 100 χρόνια», εμμένοντας στην «εμπρηστική» ρητορική.

Σχετικές ειδήσεις