ΕΘΝΙΚΑ

Πόρος: Θρίλερ με τις συλλήψεις για κατασκοπεία - Τι λέει ο δήμαρχος του νησιού στο Newsbomb.gr

Πόρος: Θρίλερ με τις συλλήψεις για κατασκοπεία - Τι λέει ο δήμαρχος του νησιού στο Newsbomb.gr

Ένα drone που σηκώθηκε το Σάββατο στον Πόρο, κοντά στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού, ήταν αυτό που οδήγησε στη σύλληψη δύο Τούρκων οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία

Διαστάσεις έχει λάβει το κατασκοπευτικό θρίλερ με τη σύλληψη των δύο Τούρκων για κατασκοπεία, αφού «σήκωσαν» μη επανδρωμένο αεροσκάφος πολύ κοντά στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Το περιστατικό έγινε το περασμένο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και ακολούθησε η σύλληψη των δύο Τούρκων, μετά από μήνυση που υπέβαλε το Πολεμικό Ναυτικό σε βάρος τους για κατασκοπεία, υποστηρίζοντας πως επόπτευαν από αέρος με drone τη ναυτική βάση στο νησί του Αργοσαρωνικού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega πρόκειται για δυο άτομα ηλικίας 58 και 48 ετών, οι οποίοι ήρθαν για τουρισμό στη χώρα μας, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα στοιχεία της ταυτότητάς τους είναι γνήσια και δεν έχουν δώσει ψεύτικα ονόματα.

Σε δήλωσή του στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης ανέφερε πως τόσο ο Δήμος όσο και οι κάτοικοι του Πόρου έμαθαν για το περιστατικό από τα δημοσιεύματα.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το θέμα και το πληροφορηθήκαμε και εμείς από τα δημοσιεύματα, τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι κάτοικοι», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν από το Πολεμικό Ναυτικό και κινήθηκαν οι διαδικασίες, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δύο Τούρκοι υπηκοοι, όπως και έγινε, σε ξενοδοχείο στη Μονεμβασιά, καθώς οι δύο άνδρες, μετά το περιστατικό με το drone έφυγαν από το νησί, πιθανά οδικώς.

Η ΕΥΠ που ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή, ερευνά την υπόθεση με ιδιαίτερη προσοχή, αρχικά προχωρόντας σε εξονυχιστική εξέταση του καταγραφικού του drone, καθώς και των κινητών τους τηλεφώνων, προκειμένου να φανεί τι ακριβώς φωτογράφισαν ή βιντεοσκόπησαν οι δύο Τούρκοι, ενώ παράλληλα, ερευνάται και το χρονικό διάστημα που βρίσκονται στη χώρα μας οι συλληφθέντες, το ταξίδι που ακολούθησαν αλλά και το ενδεχόμενο να έχουν καταγράψει και άλλες απόρρητες ναυτικές ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Οι αρχές εξετάζουν ακόμα και την πιθανότητα να υπάρχουν και άλλοι Τούρκοι στη χώρα με τον ίδιο σκοπό.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ μεταφέρθηκαν στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστούν.

Πώς μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ την είδηση

Το τουρκικό κρατικό κανάλι ΤΡΤ αναφέρθηκε στη σύλληψη των δύο Τούρκων στη χώρα μας για κατασκοπεία στη ναυτική βάση του Πόρου. Το συμβάν μεταδίδεται καθαρά ειδησεογραφικά από το κρατικό κανάλι που αναφέρει: «Δύο Τούρκοι υπήκοοι πέταξαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το περασμένο Σάββατο πάνω από μία ναυτική βάση στο νησί του Πόρου, νότια της ελληνικής πρωτεύουσας της Αθήνας. Οι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν αφού έγινε αντιληπτή η κατάσταση», αναφέρει το TRT.