ΕΘΝΙΚΑ

Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Λεκορνού

Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Λεκορνού
x

Διμερή συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνού είχε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μετά την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων», στις εγκαταστάσεις της Naval Group, στην Lorient της Γαλλίας.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του στη βάση της Δύναμης Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας.

Ο κ. Δένδιας και ο κ. Λεκορνού αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις εξελίξεις στις χώρες της περιοχής του Sahel.

Νωρίτερα, την Τετάρτη, ο υπουργός κ. Δένδιας επιθεώρησε κατ' αρχάς τις εργασίες ναυπήγησης της φρεγάτας «Νέαρχος» και εν συνεχεία παρέστη στην τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας FDI HN1 «Κίμων».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης από ελληνικής πλευράς ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος, ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία Δημήτριος Ζεβελάκης, ο διοικητής του κλιμακίου του Πολεμικού Ναυτικού στην Lorient, αρχιπλοίαρχος Θεοχάρης Χατζόπουλος ΠΝ κ.ά.