ΕΘΝΙΚΑ

Βόρεια Ήπειρος: Οργή από Χειμαρριώτες μετά την απόρριψη του αιτήματος Μπελέρη (vid)

Βόρεια Ήπειρος: Οργή από Χειμαρριώτες μετά την απόρριψη του αιτήματος Μπελέρη (vid)

Φρέντι Μπελέρης: Για ακόμη μια φορά η αλβανική δικαιοσύνη, υπό την ηγεσία του Έντι Ράμα, αποδεικνύει ότι είναι... ανέκδοτο.

Αγανάκτηση και θυμό προκάλεσε στους κατοίκους της Χειμάρρας η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Τιράνων, να μην χορηγήσουν άδεια ορκωμοσίας στον εκλεγμένο Δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη.

Για ευτελισμό της διαδικασίας έκανε λόγο ο ίδιος, ο οποίος κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον Έντι Ράμα ότι κατευθύνει τα όργανα της Δικαιοσύνης.

«Ο πρωθυπουργός και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταβάλλουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» ήταν τα λόγια του Μπελέρη κατά την διάρκεια της δίκης. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να μην δώσει άδεια ορκωμοσίας στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας.

Τώρα η πλευρά Μπελέρη έχει το δικαίωμα μέσα σε 15 ημέρες να προχωρήσει σε έφεση της απόφασης.

Ο Ράμα είχε «προβλέψει» την απόφαση των δικαστών

Η δίκη ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση και αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, οι τρεις δικαστές αποσύρθηκαν να ώστε να λάβουν την απόφαση τους. Μετά από περίπου 40 λεπτά, οι δικαστές ανακοίνωσαν πως αποφάσισαν να μην κάνουν δεκτό το αίτημα χορήγησης άδειας ορκωμοσίας.

Αυτή η έκβαση, σύμφωνα με το himara.gr, επιβεβαιώνει απόλυτα τα όσα είχε «προβλέψει» ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σε πρόσφατη συνέντευξη του, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη στην αλβανική νομοθεσία για χορήγηση άδειας στον Μπελέρη και προεξοφλούσε την απόφαση της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης».

Όπως μαρτυρά και το παραπάνω βίντεο, οι κάτοικοι της Χειμάρρας που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα δυναμική συγκέντρωση έξω από τη δικαστική αίθουσα για να διαμαρτυρηθούν, υποδέχθηκαν με θυμό και αγανάκτηση την απόφαση των δικαστών. Στις 14 Μαΐου εξέλεξαν τον Φρέντη Μπελέρη δήμαρχο στις κάλπες και εδώ και οχτώ ολόκληρους μήνες η δικαιοσύνη και η κυβέρνηση τους επιβάλουν ως δήμαρχο αυτόν που ηττήθηκε.