ΕΘΝΙΚΑ

Ο Ρουσόπουλος εξελέγη ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Ρουσόπουλος εξελέγη ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης

Καλή και παραγωγική θητεία και κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα του Θοδωρή Ρουσόπουλου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ευχήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Στον προεδρικό θώκο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) εξελέγη πανηγυρικά ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Στην PACE μετέχουν 612 βουλευτές από 46 χώρες-μέλη.

Στην προεδρική θέση τον πρότειναν και οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Τον στήριξαν ομόφωνα: Οι Σοσιαλιστές που είναι το πρώτο κόμμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Συντηρητικοί, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες και οι Αριστεροί.

Τον κ. Ρουσόπουλο συνεχάρη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ευχόμενος του καλή και παραγωγική θητεία και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

«Ο κ. Ρουσόπουλος στηρίχθηκε και από τα πέντε μεγάλα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ενώ δεν υπήρξε καμία άλλη υποψηφιότητα. Η ανάληψη αυτών των σημαντικών καθηκόντων από έναν Έλληνα πολιτικό και μάλιστα για πρώτη φορά, αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της ενίσχυσης της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό και δηλώνει την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων μας στην πολιτική της χώρας μας, την αναγνώριση της αξιοπιστίας της, των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται σε επίπεδο κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.