ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση άνευ προηγουμένου από τους Τούρκους: Έστρεψαν όπλα κατά Λιμενικών στις Οινούσσες

Πρόκληση άνευ προηγουμένου από τους Τούρκους: Έστρεψαν όπλα κατά Λιμενικών στις Οινούσσες

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στο Αιγαίο, με τους Τούρκους να κλιμακώνουν ολοένα και περισσότερο την προκλητική δράση τους.

Μετά το μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες, οι προκλητικοί γείτονες ξεπέρασαν κάθε όριο: Απείλησαν με όπλα Έλληνες λιμενικούς που ζήτησαν από τουρκικό σκάφος που είχε μπει σε ελληνικά ύδατα να αποχωρήσει.

Και να σκεφτεί κανείς πως όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που στο Αιγαίο βρίσκονται οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ!

Όλα έγιναν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών. Σύμφωνα με το politischios.gr, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ένα τουρκικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν εντός των ελληνικών υδάτων, δεν αποχωρούσε παρά τις συνεχείς κλήσεις σκάφους του Λιμενικού.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έστρεψε τα όπλα του εναντίον του ελληνικού σκάφους, σε μία ιδιαίτερα προκλητική ενέργεια.

Το συμβάν δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από το αρχηγείο του Λιμενικού, όμως, έγινε γνωστό από τους λιμενικούς που ζουν στο νησί.

Μάλιστα λόγω της αυξημένης προκλητικότητας των Τούρκων, στο νησί έχει σπεύσει η κανονιοφόρος του Π.Ν. «Αήττητος».

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Οινούσσες αποτελούν τις τελευταίες ημέρες το επίκεντρο των προκλήσεων των Τούρκων, με διαρκείς υπερπτήσεις F-16 πάνω από το νησί και βέβαια με το περιστατικό του Λιμενικού που ήρθε μόλις στην επιφάνεια.

Σχετικές ειδήσεις