ΕΘΝΙΚΑ

Ξεπέρασαν τα όρια οι Τούρκοι: Ζητούν να φύγει ο Ελληνικός Στρατός από την Κω!

Ξεπέρασαν τα όρια οι Τούρκοι: Ζητούν να φύγει ο Ελληνικός Στρατός από την Κω!

Ειδήσεις | Τουρκία: Δεν λένε να κοπάσουν οι προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων εναντίον της Ελλάδας: Λίγες μόλις ώρες μετά το «παραλήρημα» του πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αμφισβήτησε την ελληνικότητα συνολικά 130 βραχονησίδων στο Αιγαίο, ο τουρκικός ιστότοπος Manisa.org, επικαλείται δήλωση του εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Χουσεϊν Μουφτούογλου, ο οποίος καλεί την χώρα μας να αποσύρει όσα στρατεύματα υπάρχουν στην Κω, με το πρόσχημα ότι παραβιάζονται διεθνείς συνθήκες!

ΝΕΑ ΑΗΘΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

«Ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αλεξιπτωτιστές των ελληνικών ειδικών δυνάμεων χθες έκαναν άσκηση στο νησί της Κω. Η ειρηνευτική Συνθήκη που υπεγράφη το 1947 στο Παρίσι απαγορεύει οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στο νησί της Κω, το οποίο έδωσε η Ιταλία στην Ελλάδα υπό τον όρο να είναι αποστρατικοποιημένο. Γι’ αυτό, αυτή η άσκηση στην Κω είναι ξεκάθαρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου», δηλώνει ο κ. Μουφτούογλου.

muftuoglu1
muftuoglu

Και προσθέτει σε απειλητικό τόνο: «Καλούμε την Ελλάδα να αποφύγει μονομερείς και παράνομες ενέργειες, που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ένταση και πιθανότητα νέας κλιμάκωσης. Κινούμαστε με άξονα τις πολιτικές και νομικές θέσεις της χώρας μας σε ό,τι αφορά το Αιγαίο Πέλαγος. Τίποτε δεν θα μας εμποδίσει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα από εδώ και στο εξής».

Από τα παραπάνω, γίνεται φανερό ότι η Άγκυρα απειλεί να βάλει «φωτιά» στο Αιγαίο, εκβιάζοντας την χώρα μας για την άμεση έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στη γείτονα.

Το Newsbomb.gr έχει προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό, με επιμονή και μέσα από εκτενή ρεπορτάζ, για το βρώμικο παιχνίδι που παίζει το καθεστώς Ερντογάν σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για την Τουρκία

Σχετικές ειδήσεις